mam mały problem z cieknącą pompą w moim golfie ( silnik jp).
Cieknie mi na styku głowicy i korpusu pompy tam gdzie jest ten duży oring zaznaczony strzałką

Spróbuje go wymienić tylko że obawiam się że mogą posypać się te sprężynki w środku, czytałem na forum że teoretycznie można to wymienić wysuwając głowiczkę, na tyle żeby było widać oring i włożyć nowy od strony tej części "kwadratowej".
czy ktoś z was to kiedyś robił ?
I jeszcze jak ustawić pompę do tej operacji: na leżąco, stojąco głowiczką w górę czy w dół, żeby się to wszystko nie posypało się w środku?
I 2 pytanie: wsadziłem drugą pompę i na tej drugiej silnik strasznie kuleje i nie reaguje na dodawanie gazu (ośka od gazu chodzi, siedzi na wieloklinie dobrze, testowałem różne pozycje ośki i nic). Ta pompa dość długo leżała na półce i przed założeniem jej zmieniono oring na ośce gazu - czy możliwe że coś źle poskładałem w środku ? (mała spręzynka założona, ze zdjęć i porad z forum wnioskuje że dobrze złożone) może "zastana" w środku ?
Dodam że pompa nie jest zapowietrzona, elektrozawór działa, oraz co dziwne podczas kręcenia rozrusznikiem z odkręconymi rurkami od wtrysków to prawie w ogóle nie idzie paliwo z nich