AHF - telepie przy gaszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam od 2 dni mały problem z telepaniem karoserii podczas gaszenia auta.
Na początek film dokumentujący zjawisko - " onclick="window.open(this.href);return false;
Trochę czytałem już na ten temat i wychodzi na to,że uszkodzeniu uległ zawór klapy gaszącej. Zaciągając powietrze przez wężyk idący z gaszaka do zaworka n239 nic się nie dzieje. Sama klapa wewnątrz zaworu EGR chodzi gładko,nie napotyka na nagar. Wężyki ciśnieniowe sprawdzone, na wszelki wypadek wymienione na nowe. Czy w tym wypadku,aby auto gasło bez zbędnych trzęsawek, w grę wchodzi tylko wymiana gruszki czy można ją w jakiś sposób naprawić ?
Na początek film dokumentujący zjawisko - " onclick="window.open(this.href);return false;
Trochę czytałem już na ten temat i wychodzi na to,że uszkodzeniu uległ zawór klapy gaszącej. Zaciągając powietrze przez wężyk idący z gaszaka do zaworka n239 nic się nie dzieje. Sama klapa wewnątrz zaworu EGR chodzi gładko,nie napotyka na nagar. Wężyki ciśnieniowe sprawdzone, na wszelki wypadek wymienione na nowe. Czy w tym wypadku,aby auto gasło bez zbędnych trzęsawek, w grę wchodzi tylko wymiana gruszki czy można ją w jakiś sposób naprawić ?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zamyka się tylko za krótko...
Tam nie ma co naprawiać, jak jest uszkodzona to tylko wymiana siłownika.
Tam nie ma co naprawiać, jak jest uszkodzona to tylko wymiana siłownika.
italiano_83, czytałem że tego elementu nie ma dostępnego jako nowego czyli w gre wchodzi używany sprawny na 100% ?
- italiano_83
- V.I.P.
http://allegro.pl/zawor-gaszak-egr-prze ... 87907.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko jest trzeba tylko poszukać, akurat tu klient na głowę upadł z ceną, ale są inne.
Wszystko jest trzeba tylko poszukać, akurat tu klient na głowę upadł z ceną, ale są inne.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
italiano_83, kolega pytal czy sa dostepne nowe a podales uzywke
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- italiano_83
- V.I.P.
Wiadomo, że tego w ASO nie dostanie jako osobnego elementu, choć pewnie dostępny jest .. bo nie ma żadnych powodów za wyjątkiem $$$$$$, żeby nie udostępniać tego jako osobnego elementu, W końcu jest przykręcany, a anie przynitowany czy przyspawany/zgrzany z obudową klapy gaszącej i EGR.Adamm pisze:italiano_83, kolega pytal czy sa dostepne nowe a podales uzywke
do afn-a czy tam 1z mozna coś takiego zalożyc bo jak wiadomo telepie przy gaszeniu
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- italiano_83
- V.I.P.
Musiał być jakoś ożenić obudowę EGR/klapy gaszącej z kolektorem ssącym pociągnąć instalacje podciśnienia, zamontować n239 i jego sterowanie, żeby przy gaszeniu dawał podciśnienie na siłownik sterujący klapą gaszącą. Wszystko da się zrobić.-V.A.G- pisze:do afn-a czy tam 1z mozna coś takiego zalożyc bo jak wiadomo telepie przy gaszeniu
chyba ze kolektor z czegoś innego zalożyć ? z czego by pasował do takiego 1z w b5 ?
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
-V.A.G-, z b5 w PD-ku podejdzie kolektor i nawet srednica rury powinna sie zgadzac.
ale zostaje jeszcze kwestia podcisnienia i zaworu sterujacego
ale zostaje jeszcze kwestia podcisnienia i zaworu sterujacego
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535