Dłuższe świece żarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dłuższe świece żarowe
Witam, panowie mam pytanie czy ktoś orientuje sie czy świece żarowe z TDI PD podejdą do AFN-a? Fizycznie mają one grot o 5 mm dłuższy niż fabryczne i jest ryzyko ze będzie kolizja z tłokiem. Pytam ponieważ mam sporo świec do PD i gdyby podeszły nie musiałbym kupować .Jesli ktoś przerabiał temat to czekam na odpowiedź .
Dłuższe świece żarowe
nie pasuja .koszt nowych do vp 4szt to 50zl srednia pólka to szkoda ryzykowac
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- bartek18150
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dłuższe świece żarowe
Z PD do VP nie podejda, a za 50zl 4szt nie kupisz dobrych swiec, najwyzej ISKRE na dwa grzzania
Re: Dłuższe świece żarowe
hahabartek18150 pisze:Z PD do VP nie podejda, a za 50zl 4szt nie kupisz dobrych swiec, najwyzej ISKRE na dwa grzzania
co kupiles i po 2 grzaniach ci sie spaliły ? (coś masz zj....ane)
ja w 1 aucie mam iskry i juz 3 zima wytrzymują
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- bartek18150
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dłuższe świece żarowe
wez mi tych szrotuzu nie wspominaj ,to dopiero wynalazki...
-
- Użytkownik
- Auto: mk4 variant
- Silnik: axr
nawet maxgeara nie kupię u siebie za 50zł kompletu....bartek18150 pisze:Z PD do VP nie podejda, a za 50zl 4szt nie kupisz dobrych swiec, najwyzej ISKRE na dwa grzzania
mk1 1.6D->mk2 GT special->mk3 1.6->mk3 1.8aam->mk2 GT special->mk3 GTD->mk3 GT adz->astra II->mk3 TD-> passat B4 1.8->mk3 GT TDI->mk2 GT special>mk4 SDI
- bartek18150
- Mały gagatek
- Kontakt:
spokojnie kupisz ,ta sama liga co iskra na 3 zimy stykną. takich jak ngk czy innych drogich nie wkladam bo jak ma sie zepsuc to wole zeby to byla ta tansza ,bo gwarancji ci nikt na to nie da a jak da to nie uznają.Michau pisze:nawet maxgeara nie kupię u siebie za 50zł kompletu....bartek18150 pisze:Z PD do VP nie podejda, a za 50zl 4szt nie kupisz dobrych swiec, najwyzej ISKRE na dwa grzzania
- bartek18150
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dłuższe świece żarowe
No ja jak zakładam to daje klientowi gwarancje i w razie co wyienia od reki a potem sam reklamuje, wiec wole lipy nie pchac, chyba ze klient tak chce
Dłuższe świece żarowe
jak chce ,nie ma sprawy ,niech placi za montaż itp . wtedy mozna dac gwarancje ale za to tez trza zaplacic
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Dłuższe świece żarowe
a ja sie ostatnio powiaznie zastanawiam nad montazem NGK
klient mi zwrocil uwage na jedna rzecz, porownywal czas rozgrzewania starej swiecy Boscha i nowej NGK i ta Boscha grzala ze 3 razy szybciej
poszperalem w katalogach i okazalo sie ze taki Bosch czy Beru maja pobor pradu na poziomie 16 A , zas NGK 5 A
co do roznych swiec PD VP to dziwne rzeczy piszecie bo katalog IC podaje ze np NGK D-power 4 pasuje do wszystkich TDI , od MK3 (1Z, AFN) po mk4 (AJM, ARL)
dl swiecy 92mm
klient mi zwrocil uwage na jedna rzecz, porownywal czas rozgrzewania starej swiecy Boscha i nowej NGK i ta Boscha grzala ze 3 razy szybciej
poszperalem w katalogach i okazalo sie ze taki Bosch czy Beru maja pobor pradu na poziomie 16 A , zas NGK 5 A
co do roznych swiec PD VP to dziwne rzeczy piszecie bo katalog IC podaje ze np NGK D-power 4 pasuje do wszystkich TDI , od MK3 (1Z, AFN) po mk4 (AJM, ARL)
dl swiecy 92mm
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Dłuższe świece żarowe
pytalem kolegi co ma sklep z czesciami i wg jego katalogow nie pasuja od pd
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Dłuższe świece żarowe
-V.A.G-, a to dziwne bo d-power 4 ngk po katalogach wychodza do mk3/4 VP i PD
ale poszperalem troche po etce i faktycznie do PD ida dluzsze, natomiast nic sie nie powinno dziac po zalozeniu tych 92 mm , w druga strone moze byc klops
ale zwrociles uwage na inny pobor mocy miedzy producentami?
ale poszperalem troche po etce i faktycznie do PD ida dluzsze, natomiast nic sie nie powinno dziac po zalozeniu tych 92 mm , w druga strone moze byc klops
ale zwrociles uwage na inny pobor mocy miedzy producentami?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535