AXR metaliczne stukanie podczas przyśpieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Proponuję sprawdzić zawieszenie przednie, być może tuleje na wahaczach są do wymiany i reszta gum lub któraś z poduszek!!!
Re: AXR metaliczne stukanie podczas przyśpieszania
Reksio pisze:Proponuję sprawdzić zawieszenie przednie, być może tuleje na wahaczach są do wymiany i reszta gum lub któraś z poduszek!!!
kolego, przeczytaj dokladny opis
Witam
Dziś wymieniłem napinacz i pasek alternatora, rolka altka i sprzęgiełko sprawne mechanik sprawdził, ale dźwięk przy przyspieszaniu jak był tak jest. W międzyczasie sprawdziłem zawieszenie i okazało się że drążek kierowniczy jest kiepski, więc wymieniłem(miałem nadzieje że to jest to bo latał jak nie wiem), ale dalej to samo. Wiem mam do wymiany koło dwumasowe, ale cholerka jest możliwe że to jest od koła??
Delikatnie przyspieszając rzadko słychać albo trzeba się wsłuchać, a przyspieszając gwałtownie od ok 1,5 1,6 tys w górę słychać
Dziś wymieniłem napinacz i pasek alternatora, rolka altka i sprzęgiełko sprawne mechanik sprawdził, ale dźwięk przy przyspieszaniu jak był tak jest. W międzyczasie sprawdziłem zawieszenie i okazało się że drążek kierowniczy jest kiepski, więc wymieniłem(miałem nadzieje że to jest to bo latał jak nie wiem), ale dalej to samo. Wiem mam do wymiany koło dwumasowe, ale cholerka jest możliwe że to jest od koła??
Delikatnie przyspieszając rzadko słychać albo trzeba się wsłuchać, a przyspieszając gwałtownie od ok 1,5 1,6 tys w górę słychać
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Koło to mogłoby grzechotać właśnie podczas przyspieszania na tych niższych obrotach, 1300-1800, tak gdzieś przynajmniej czytałem, więc mogę się mylić, później, na wyższych powinien z nim być spokój.
to nie jest grzechotanie, to jest "pukanie" tak jakby odkręciła się śrubka i powyżej 2tys też czasami słychać.
Obawiam się że będzie to dwumas. Co sądzicie?? Powiem szczerze że ręce mi opadają powoli ;/
Obawiam się że będzie to dwumas. Co sądzicie?? Powiem szczerze że ręce mi opadają powoli ;/
kolego i co robić z tym masz jakieś plany związane z usunięciem tego dźwięku??
jak bede mial czas to wywale chyba kata, i pojade na zlokalizowanie dzwieku, czy turbo czy alter np. Jak narazie jezdze:)
Re: AXR metaliczne stukanie podczas przyśpieszania
Witam! stukanie i mnie dopadło w tdi AGR z tad moje odgrzebywanie kotleta znaleźliście odpowiedz co tak stuka przy dodawaniu gazu???
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
U mnie podobnie. jak zimny to przy przyśpieszaniu tak 1700-2100obr słychać metaliczne stukanie(na odcinku około kilometra- potem już to nie występuje). Dodam że po odpaleniu nie jadę od razu tylko odczekam chwilę aby trochę pochodził(około minutę). Sądzę że gdyby to był wirnik który trze o obudowę to ten dźwięk byłby zawsze przy gwałtownym przyśpieszaniu a on ustaje po kilometrze... Zakupiłem napinacz paska INA- jak wymienię to dam znać czy to był problem...
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
po wymianie napinacza problem pozostał.... czyżby to dwumas??? dziwi mnie to że po kilometrze wszystko cichnie- i jak to zlokalizowac???