Czy turbina do wymiany ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Mam taki problem, rozebrałem i wyczyściłem turbinę bo zapieczone były kierownice, teraz po odpaleniu silnika, gruszka wciąga sztangę i niby wszystko jest dobrze, a turbina nadal nie działa, podmieniłem czujnik ciśnienia doładowania i nic, jest błąd 17964. Czy turbina do wymiany ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Czy turbina do wymiany ?
Wężyki podciśnieniowe przy zaworkach sterujących posprawdzaj.Jak masz drugie takie auto pod ręką,to sprawdź kolejność podpięcia wszystkich wężyków.
Obejrzyj je,czy są szczelne.
Suszarkę dobrze złożyłeś? Po założeniu pierścienia przesuwającego,łopatki wszystkie jednakowo były ustawione?
Obejrzyj je,czy są szczelne.
Suszarkę dobrze złożyłeś? Po założeniu pierścienia przesuwającego,łopatki wszystkie jednakowo były ustawione?
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Wężyki są dobrze założone, gdyby były źle to chyba by nie wciągała gruszka sztangi, łopatek nie da się inaczej ustawić, chociaż teraz jak składałem to dość łatwo mi weszło, ale po złożeniu i ruszaniu samą dźwigienką bez założenia gruszki to był taki charakterystyczny dźwięk przesuwanego pierścienia.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Czy turbina do wymiany ?
Zrób logi i umieść w dziale diagnostyka, bo inaczej do końca roku nie będzie wiadomo co jest powodem usterki...
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Próbowałem zrobić logi dynamiczne (pierwszy raz), zaznaczyłem grupę 3,8,11 wcisnąłem log, start później stop, ale nie wiem czy to się zapisało i gdzie, jak to sprawdzić ?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Czy turbina do wymiany ?
Jeśli się zapisały to są w katalogu vag/logs więc zapewne w C/programa files/vag/logs
i logi się robi komplet a nie same dynamiczne..
i logi się robi komplet a nie same dynamiczne..
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Dzisiaj się przez chwilę ucieszyłem, nagle turbina zaczęła działać, nawet przy wysokich obrotach i dużej prędkości silnik nie wszedł w tryb awaryjny, ale po chwili jak zatrzymałem się na skrzyżowaniu i ruszyłem turbina już nie pompowała, co to może być, proszę o pomoc.
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Pierścienia odwrotnie nie założyłem bo zaznaczyłem go przed ściągnięcie w którym położeniu ma być, a gruszka wciąga za każdym razem jak go odpalę.
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Gdybym źle złożył to chyba ani przez chwilę turbina nie zadziałała by normalnie.
-
- Nowicjusz
Czy turbina do wymiany ?
Sztanga chodzi lekko, nie zacina się, jak zdejmę wtyczkę z przepływki, to gdyby była uszkodzona to turbina chyba zaczęła by pompować, może trochę słabiej, ale zawsze.
-
- Nowicjusz