co to za czujnik w pompie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam mam pompę od golfa 3 1.9d i u dołu pompy jest jakiś czujnik czy coś w tym stylu dołączam fotkę prosze o pomoc

Jest to zaworek do przestawiania kąta wtrysku.Miałes taki czy kupiles inna pompę.

powiem tak robie sawap silnika z 1.9td na 19d i to znajduje sie przy tym siklniku 1.9d niewiem czy to musi być podłączone jak tak to gdzie po co i dlaczego

wyglada mi to na mtdi czyli pompa z tdi sterowana linką nie ma fasolek do regulacji kąta wiec musisz mieć regulowane koło.

ja tego nie mam podpiete nigdize po prostu uciete i wszystko działa nic sie nie dzieje

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images47.fotosik.pl/319/ba0a03ebd36ed9f5.jpg[/img][/url]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59645
						http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59645
owy czujnik to tzw " COLD START SENSOR " tłumacząc czujnik zimnego startu jego rolą jest podniesienie dawki na zimnym silniku ( po nocy np  ) ( pisze wg ETKI więc komentarze że to nie to możecie sobie zachować dla siebie
 ) ( pisze wg ETKI więc komentarze że to nie to możecie sobie zachować dla siebie  osobiście mam ową rzecz na wykończeniu lecz poprawne ustawienie nastawnika w pompie + dawka dużo daje )
 osobiście mam ową rzecz na wykończeniu lecz poprawne ustawienie nastawnika w pompie + dawka dużo daje )
działanie czujnika . po mrozach jak świece się dłużej palą czujnik dostaje info od ECU że jest mu zimno i przesówa zapłon w górę ( wyprzedza ) po odpaleniu to skutecznie wraca do normy

) ( pisze wg ETKI więc komentarze że to nie to możecie sobie zachować dla siebie
 ) ( pisze wg ETKI więc komentarze że to nie to możecie sobie zachować dla siebie  osobiście mam ową rzecz na wykończeniu lecz poprawne ustawienie nastawnika w pompie + dawka dużo daje )
 osobiście mam ową rzecz na wykończeniu lecz poprawne ustawienie nastawnika w pompie + dawka dużo daje )działanie czujnika . po mrozach jak świece się dłużej palą czujnik dostaje info od ECU że jest mu zimno i przesówa zapłon w górę ( wyprzedza ) po odpaleniu to skutecznie wraca do normy
- Michał_1977
- _ 
- Auto: Golf mk2 (ARL)
 Golf mk5 (BKD)
 Audi A3 8L (ASZ)
 Audi A3 8P (BMM)
- Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jak czytam niektóre Twoje posty,to normalnie padam...bzdzioch1 pisze:wyglada mi to na mtdi czyli pompa z tdi sterowana linką nie ma fasolek do regulacji kąta wiec musisz mieć regulowane koło
 Ogarnij się trochę lub nie pisz bzdetów
 Ogarnij się trochę lub nie pisz bzdetów  

mTDI to blok silnika TDI z mechaniczną pompą wtryskową od TD.bzdzioch1 pisze:wyglada mi to na mtdi czyli pompa z tdi sterowana linką
Gdzie nie ma tych fasolek? W korpusie pompy?...To pisz łaskawie,że nie ma fasolek w korpusie,a są w kole pasowymbzdzioch1 pisze:nie ma fasolek do regulacji kąta wiec musisz mieć regulowane koło

Słyszysz,że gdzieś dzwonią,tylko nie wiesz w którym kościele i siejesz zamieszanie,nie tylko w tym wątku.
Daku, skoro masz już tą ETKĘ,to patrz mądrze w nią,bo teraz to dowaliłeś do pieca.
Jakiego ECU?... Mój 1,9D (1Y) w mk3 ma pompę z tym zaworem,ale ECU pod maską tego auta nigdy nawet 5 minut nie leżał...Daku pisze:po mrozach jak świece się dłużej palą czujnik dostaje info od ECU że jest mu zimno

Dobra,do rzeczy-zawór ten służy zmianie dynamicznego kąta wtrysku
Tutaj coś dla ciekawskich

Pan moderator nie wysilił się  za bardzo bo ta odpowiedź padła jako pierwsza... i żadnej ameryki nie odkryłeś ponad to nie trzeba być idiotą żeby się domyślić z mojej wypowiedzi gdzie nie ma fasolek... także ci dzwoni tylko nie wiesz w której półkuli   po za tym jak masz jakieś uwagi co do mnie pisz pw oraz odrób zadanie domowe.... wyślij mi te niektóre posty poprawię się
 po za tym jak masz jakieś uwagi co do mnie pisz pw oraz odrób zadanie domowe.... wyślij mi te niektóre posty poprawię się

po za tym jak masz jakieś uwagi co do mnie pisz pw oraz odrób zadanie domowe.... wyślij mi te niektóre posty poprawię się
 po za tym jak masz jakieś uwagi co do mnie pisz pw oraz odrób zadanie domowe.... wyślij mi te niektóre posty poprawię się- slawko333
- Forum Master 
- Kontakt:
stary samym tym tekstem ukreciles na siebie bata, i powinienes przyznac sie do bledu, ale ty dalej wolisz sie pograzac, po tym jednym zdaniu mozna stwierdzic ze niemasz bladego pojecia o dieslach, takze sory ale wolalbym na twoim miejscu niewypowiadac sie wiecejwyglada mi to na mtdi czyli pompa z tdi sterowana linką nie ma fasolek do regulacji kąta wiec musisz mieć regulowane koło.