[Mk2] strasznie trzesie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- m1chal
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf 1 Cabrio
[Mk2] strasznie trzesie
mam problem...jak kupiowalem golfika to strasznie w nim trzeslo... podkrecilem troche obroty i było si... dzisiaj jechalem i znowu strasznie zaczelo trząść ocb? znowu mam podkrecic? to bez sensu jest 1.6 TD
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
To może i ja coś podpowiem
Właśnie remontuję swojego 1,6 D i też strasznie trzęsie.
U mnie sporo wibracji daje bardzo luźny alternator, który można ręką ruszyć ponad 0,5 cm w każdą stronę. Nie wiem jeszcze co będzie jak się go porządnie zamocuje, ale liczę na sporą poprawę komfortu bo pół roku temu wymienilem poduszki i za dużo to nie dało....
Pozdrawiam
Właśnie remontuję swojego 1,6 D i też strasznie trzęsie.
U mnie sporo wibracji daje bardzo luźny alternator, który można ręką ruszyć ponad 0,5 cm w każdą stronę. Nie wiem jeszcze co będzie jak się go porządnie zamocuje, ale liczę na sporą poprawę komfortu bo pół roku temu wymienilem poduszki i za dużo to nie dało....
Pozdrawiam
telepac bedzie jak zle ustawisz rozrzad moze ci przeskoczyl
rowniez moze byc wina wtryskow niedokreconych sprawdz te rurki zasilajace
moze byc tezwina przyspieszacza wyciagasz go jak z ranca zapalasz??
jak sie rozgrzeje to tez tak telepie??
moze masz dziure w bloku niekopci ci na bialo i zle zapala??
- m1chal
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf 1 Cabrio
wiesz co ... podkrecilem oborty torche znowu i wszytsko jest juz od dluzszego czasu bardzo si a zapala idealnie i zawsze ssanie wyciagam z ranaKrzylu pisze:telepac bedzie jak zle ustawisz rozrzad moze ci przeskoczyl
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
gniochu, ja podkręcałem swojego 1V i te moje seryjne sprzęgło poprostu niedało rady. Pierwsze oznaki były takie, że przy ruszaniu autem szarpało, czyli nie można było płynie ruszyć (też się nie ślizagało). po jakimś czasie tarcza zaczeła się ślizgać. Po wyjęciu sprzęgła zauważyłem, że tarcza sprzęgłowa brała nie całą powierzchnią tylko częściowo. U ciebie może jest podobnie. Obecnie mam zamontowany komplet Sachsa (wzmocniony) 210 mm.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]