Zapach spalin w środku samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- klimuszko1988
- Nowicjusz 
Witam mam tki maly problem z moim golfem 2 1.6TD problem tkwi w tym ze gdy przekrocze 3 tys. obrotów to przez chwile czuc w srodku samochodu zapach spalin, ale jesli normalnie do 2,2 tys obr/min to nic takiego nie ma miejsca,prosze koledzy o pomoc w tym problemie,pozdrawiam

- DieselPower
- Ma gadane 
wydaje mi się że masz nie szczelny układ wydechowy  w okolicy kolektora lub za nim. Inaczej spaliny raczej nie dostaną się do komory silnika chyba że masz dziury w podłodze. Sprawdził bym cały układ od głowicy po wydech. Przyciśnij go na otwartej masce najlepiej na kanale, zlokalizuj nieszczelność. 
pozdro

pozdro
Przeglądam forum =]
						- klimuszko1988
- Nowicjusz 
Re: Zapach spalin w środku samochodu
Kolego moze nie tyle zapach spalin co taki dziwny zapach,a mam cały układ wydecowy szczelny i zadnej dziury w podłodze

- 
				misieksnk
- Mały gagatek 
- Kontakt:
A dzieje się tak przy nawiewie ustawionym na ciepło czy bez różnicy ciepło/zimno ?

- DieselPower
- Ma gadane 
może olej na kolektorze wydechowym, lub silniku. Jak się grzeje to paruje.

Przeglądam forum =]
						- klimuszko1988
- Nowicjusz 
Re: Zapach spalin w środku samochodu
kolego to bez znaczenia czy mam ogrzewanie włączone czy nie,a co do oleju na kolektorze to nie ma nic bo silnik mam suchutki nawet się nie poci

- DieselPower
- Ma gadane 
no to faktycznie dziwny zapach, może jeszcze pachnieć płynem chłodniczym np z nagrzewnicy lub z uwalonego króćca i parującego pod machą albo masz ambę w furze. Jak nic nie cieknie to co ma pachnieć/śmierdzieć.. 

Ostatnio zmieniony ndz lip 21, 2013 21:54 przez DieselPower, łącznie zmieniany 1 raz.

Przeglądam forum =]
sprawdź kolego dokładnie złącze elastyczne na wydechu może przepuszczać często nie widać tego jak się patrzy zobacz na zapalonym silniku i niech ktoś dodaje gazu a ty na kanale patrz

Mój Mk4  =====>    http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
						- klimuszko1988
- Nowicjusz 
Masz racje DieselPower amba fatima zapach był zapachu nie ma  ostatnim czasu jakoś przestało śmierdzieć
 ostatnim czasu jakoś przestało śmierdzieć

ostatnim czasu jakoś przestało śmierdzieć
 ostatnim czasu jakoś przestało śmierdzieć- DieselPower
- Ma gadane 
najważniejsze że już ci nie śmierdzi.. U mnie za to wali ale to ni amba a olej z pod porywy  zaworów przy kolektorze..

Przeglądam forum =]
						- klimuszko1988
- Nowicjusz 
no to trzeba mały remoncik  zrobić  i już przestanie śmierdzieć ja w swoim golfie muszę wymienić hydrauliki może znasz jakieś dobrej firmy i w miare żeby długo wytrzymały a nie jakieś chińskie podróby,a powiedz co sądzisz o naklejkach tzw.: sticker bomb
 i już przestanie śmierdzieć ja w swoim golfie muszę wymienić hydrauliki może znasz jakieś dobrej firmy i w miare żeby długo wytrzymały a nie jakieś chińskie podróby,a powiedz co sądzisz o naklejkach tzw.: sticker bomb

i już przestanie śmierdzieć ja w swoim golfie muszę wymienić hydrauliki może znasz jakieś dobrej firmy i w miare żeby długo wytrzymały a nie jakieś chińskie podróby,a powiedz co sądzisz o naklejkach tzw.: sticker bomb
 i już przestanie śmierdzieć ja w swoim golfie muszę wymienić hydrauliki może znasz jakieś dobrej firmy i w miare żeby długo wytrzymały a nie jakieś chińskie podróby,a powiedz co sądzisz o naklejkach tzw.: sticker bombKto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 36 gości