Pytanie o turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie o turbo
Witam mam mały problem z turbiną w VW Passat B4 TD kod silnika AZZ (75 koni), ponieważ turbina rozszczelniła się na dobre. Moje pytanie jest takie, czy można włożyć turbinę z TDI(90 koni) do TD(75 koni) i czy trzeba jakieś przeróbki przeprowadzać na kolektorze ?? Z góry dziękuję za pomoc.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Pytanie o turbo
założyć kolektor z tdi, bo tdi ma turbo na 3 śrubach, a aaz na 4. spływ oleju będziesz chyba musiał poskładać z dwóch - góra tdi, a dół td. poza tym wszystko powinno pasować.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pytanie o turbo
AAZ.zielak80 pisze: kod silnika AZZ (75 koni)
souler,w AAZ-ach były też suszarki KKK K-03 montowane na 3 śrubach i kto wie,czy ich rozstaw przypadkiem nie jest taki sam jak w 1Z/AHUsouler pisze:tdi ma turbo na 3 śrubach, a aaz na 4
Mój sąsiad ma takiego Paska z AAZ-em i siedzi w nim właśnie K-03. W sumie to nie spotkałem się z większą suszarką niż K-03 w Passacie.W Golffie mk3 były montowane K-03 i K-14,a w Pasku to chyba ze względu na dużą masę dawali mniejsze ślimaki,żeby szybciej silnik brał się do roboty.
Pytanie o turbo
Może wiecie od którego rocznika montowali te turbiny K-03, bo w moim pasku ciężko zobaczyć na ilu śrubach zainstalowana turbina, jeśli ktoś ma do sprzedania sprawną turbinę też byłby zainteresowany kupnem.
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Pytanie o turbo
nie wiem jak pasek b4, ale b3 miały k03, k14 i t2. ja miałem garetta właśnie. swoją drogą był sprawny do samego końca i leży gdzieś na półce. chętnie oddam za parę groszy.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo