golf 3 wtryski ASV zmiana Vagiem dawki paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- munior
- Forumowy spamer :) 
- Kontakt:
Ale w czym ?wronek1 pisze:ktoś pomoże ?
 wszystko jest jak ma być
 wszystko jest jak ma być   a  że wyczytałeś że powinno być inaczej ...mało to głupot nawypisywane
 a  że wyczytałeś że powinno być inaczej ...mało to głupot nawypisywane  
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy  komputer 16 i 8  bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję  immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
						Re: golf 3 wtryski ASV zmiana Vagiem dawki paliwa
Witam mam pewien problem z dawką więc żeby nie zakładać nowego tematu napisze tutaj 
Silnik 1Z po zmianie wtrysków na 216. Dawka przed i po zmianie na VAG'u taka sama ok 2,2mg. Ale dziwne jest to że faluje w zakresie 1,6 do 2,8. Na nowych wtryskach zero dymienia. Czy teoretycznie tak wysoka dawka i brak dymienia może świadczyć o umierającej pompie wtryskowej?
Dodam że przy wymianie wtrysków wymieniony był też czujnik temp. paliwa - stary był uszkodzony.
Przy próbie adaptacji vagiem dawki pokazało mi wartość 3 liczbową gdzie wszyscy piszą o wartości 5 liczbowej. Ja mam aktualnie 108 i nie jestem pewien czy ktoś wcześniej nie grzebał i czegoś nie popierdzielił.
Pozdrawiam, Marcin

Silnik 1Z po zmianie wtrysków na 216. Dawka przed i po zmianie na VAG'u taka sama ok 2,2mg. Ale dziwne jest to że faluje w zakresie 1,6 do 2,8. Na nowych wtryskach zero dymienia. Czy teoretycznie tak wysoka dawka i brak dymienia może świadczyć o umierającej pompie wtryskowej?
Dodam że przy wymianie wtrysków wymieniony był też czujnik temp. paliwa - stary był uszkodzony.
Przy próbie adaptacji vagiem dawki pokazało mi wartość 3 liczbową gdzie wszyscy piszą o wartości 5 liczbowej. Ja mam aktualnie 108 i nie jestem pewien czy ktoś wcześniej nie grzebał i czegoś nie popierdzielił.
Pozdrawiam, Marcin
- munior
- Kontakt:
Trudno zgadnąć ,ale jak masz ori program ,to może nie dymić ...choć przy takiej dawce 2,2 mg i zmianie z ori wtrysków na 216 tki ,jednak trochę powinien nawet na ori programielevy89 pisze:Czy teoretycznie tak wysoka dawka i brak dymienia może świadczyć o umierającej pompie wtryskowej?
 dawka powinna też się zmienić
  dawka powinna też się zmienić  Pięciocyfrowe wartości w adaptacjach ,to w kompach 16 bitowychlevy89 pisze:Przy próbie adaptacji vagiem dawki pokazało mi wartość 3 liczbową gdzie wszyscy piszą o wartości 5 liczbowej.
 w twoim 8 bitowym ,108 to wartość minimalna ...max to 132
 w twoim 8 bitowym ,108 to wartość minimalna ...max to 132 Popierdzielić się tu nic nie dalevy89 pisze: nie jestem pewien czy ktoś wcześniej nie grzebał i czegoś nie popierdzielił.
 regulacja dawki od 108 do 132 i żadnej innej wartości nie przyjmie ...fabryka zawsze ustawia na 128 ,gdzie przy takiej wartość mamy w silniku 1z i ori wtryskach , zwykle ok.4,4 mg ...czyli ,bez zmiany położenia nastawnika , za wiele sobie nie podniesiemy  w górę
 regulacja dawki od 108 do 132 i żadnej innej wartości nie przyjmie ...fabryka zawsze ustawia na 128 ,gdzie przy takiej wartość mamy w silniku 1z i ori wtryskach , zwykle ok.4,4 mg ...czyli ,bez zmiany położenia nastawnika , za wiele sobie nie podniesiemy  w górę  
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy  komputer 16 i 8  bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję  immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Próbowałem zmniejszyć dawkę i min jak mi się udało (wartość 107) to ok 2 mg. Wartości natomiast skaczą strasznie:
Log (0 - 001)
Jest to normalne czy szukać gdzieś przyczyny? Obroty tak samo falują w zakresie 861 - 924
Rozumiem że już ktoś wcześniej grzebał przy nastawniku i aby teraz zmniejszyć dawkę tylko przesuwanie nastawnika.

Log (0 - 001)
Jest to normalne czy szukać gdzieś przyczyny? Obroty tak samo falują w zakresie 861 - 924
Rozumiem że już ktoś wcześniej grzebał przy nastawniku i aby teraz zmniejszyć dawkę tylko przesuwanie nastawnika.
- munior
- Kontakt:
Normalne ,przy takiej dawce ,poniżej 2 mg ,nie może byc inaczej ,obroty muszą falowaćlevy89 pisze:Jest to normalne czy szukać gdzieś przyczyny?
Dobrze rozumieszlevy89 pisze:Rozumiem że już ktoś wcześniej grzebał przy nastawniku i aby teraz zmniejszyć dawkę tylko przesuwanie nastawnika.
 możesz zmniejszyć już tylko nastawnikiem ,przesuwając go parę dziesiątek mm ,w stronę koła pasowego
 możesz zmniejszyć już tylko nastawnikiem ,przesuwając go parę dziesiątek mm ,w stronę koła pasowegoSprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy  komputer 16 i 8  bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję  immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018