Co to jest zawór westgate
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
JuliuszCezar
- Mały gagatek

czyli do GTD takie coś http://allegro.pl/zawor-upustowy-blow-o ... 76071.html" onclick="window.open(this.href);return false; by zdało sprawę ?
EDIT .
Po przeczytaniu wielu postów na tym forum stwierdziłem że nie ma sensu zakładania tego bajeru . Ale mam pytanie co do paru rzeczy :
1. Czy takie chip naprawdę coś daje czy to kolejny zbędny bajer http://allegro.pl/chiptuning-volkswagen ... 74438.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
2. Na jaką najlepiej turbinę zmienić w SB żeby dodał kopa K24 czy T3 czy jakąś inną ?
3. Założyć stożek czy wymienić na filtr wysoko przepływowy K&N ?
4. Lepiej zostawić seryjny wydech czy zrobić przelotowy ze strumienicą z kwasówki ?
EDIT .
Po przeczytaniu wielu postów na tym forum stwierdziłem że nie ma sensu zakładania tego bajeru . Ale mam pytanie co do paru rzeczy :
1. Czy takie chip naprawdę coś daje czy to kolejny zbędny bajer http://allegro.pl/chiptuning-volkswagen ... 74438.html" onclick="window.open(this.href);return false; ?
2. Na jaką najlepiej turbinę zmienić w SB żeby dodał kopa K24 czy T3 czy jakąś inną ?
3. Założyć stożek czy wymienić na filtr wysoko przepływowy K&N ?
4. Lepiej zostawić seryjny wydech czy zrobić przelotowy ze strumienicą z kwasówki ?
- KamilP
- DieseL PoweR

JuliuszCezar, zaraz zaraz.. ale GTD to chodzi o silnik 1.6 80KM? Ale on chyba sterowany mechanicznie jest więc blow-off i chip nie zdają egzaminu bo tu króluje mechanika nie elektronika.. ale jak się mylę to proszę poprawić 
- Michał_1977
- _

- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
JuliuszCezar, to że gość od zaworu pisze- "Teraz psss możesz mieć tak że w samochodzie turbodiesel !!!",świadczy tylko o jego niewiedzy,a tego drugiego od "czipa",to powinni zamknąć.Niby do czego w starym klekocie miałbyś to podpiąć,skoro przy takim silniku jedyne prądy to zawór w pompie i czujniki oleju i temperatury?
Chcesz modzić TD,to czytaj tutaj viewtopic.php?f=176&t=72232&p=764573#p764573" onclick="window.open(this.href);return false;
Chcesz modzić TD,to czytaj tutaj viewtopic.php?f=176&t=72232&p=764573#p764573" onclick="window.open(this.href);return false;
- munior
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Ten od chipa do 1,6 td jest miszczem
,totalny brak choćby podstawowej wiedzy
równie dobrze mógłby sprzedawać działki na księżycu 
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- KamilP
- DieseL PoweR

Czyli dobrze myślałem
EDIT
do tego to jest do diesla i do benzyny...
Wiedzę to może i ma, nie wiadomo, ale po prostu wciska ludziom kit i tyle... Specjalnie podane wszystkie silniki w jego ofertach. Swoją drogą skąd te pozytywy.. Moim zdaniem większość chipów jest to ten sam model tylko inaczej aukcja nazwana.. Cóż trzeba myśleć, jak widać dużo ludzi myśli tylko żeby w bambuko ludzi zrobićmunior pisze:totalny brak choćby podstawowej wiedzy
EDIT
do tego to jest do diesla i do benzyny...
- munior
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Mówiłem że miszczuKamilP pisze:do tego to jest do diesla i do benzyny...
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- KamilP
- DieseL PoweR

munior, ja się nawet temu nie przyglądałem, luknąłem, myślę jak chip może coś zrobić z silnikiem na pełnej mechanice... Proste że nic nie może, co najwyżej do "ozdoby". A potem patrzę i

-
JuliuszCezar
- Mały gagatek

Re: Co to jest zawór westgate
Ja mam 1.6 TD ten z intercooler (GTD to chyba wyposażenie wersji jak się nie myle )KamilP pisze:JuliuszCezar, zaraz zaraz.. ale GTD to chodzi o silnik 1.6 80KM? Ale on chyba sterowany mechanicznie jest więc blow-off i chip nie zdają egzaminu bo tu króluje mechanika nie elektronika.. ale jak się mylę to proszę poprawić

Więc można czy nie można założyć tego BLOW OFF ( http://allegro.pl/zawor-upustowy-blow-o ... 76071.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) ?I na jakiej zasadzie będzie to działać w sensie kiedy by upuszczał powierze
- KamilP
- DieseL PoweR

JuliuszCezar, więc tak jak myślałem, Blow Off nie wsadzisz, nie będzie gdzie podpiąć sterowania. Tak samo jak z chipem, nie wiem możesz sobie co najwyżej do zapalniczki go podłączyć albo do czujnika cieczy, oczywiście nic CI to nie da
I na przyszłość nie wierz we wszystko co piszą na np na aukcjach internetowych..
Więc przykro mi, PSSST nie będzie 
-
JuliuszCezar
- Mały gagatek

http://www.youtube.com/watch?v=5EQx4zy9lpU
On dał radę ten sam silnik
I fajnie mu to chodzi -.-
Link źle wkleiłeś .. trzeba było poprawiać..
i nie pisz posta pod postem od tego jest funkcja edycji. Moderator
On dał radę ten sam silnik
Link źle wkleiłeś .. trzeba było poprawiać..