AXR wybuch w komorze silnika i strata mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, tak jak w tytulr. Jechałem wczoraj na dwójce dodalem gazu a tu nagle strzal, jakiś wybuch w komorze silnika albo jakby coś sie zerwalo. Odrazu wystąpił nagły spadek mocy i samochód zalacz bardzo głośno chodzić podczas dodawania gazu, z tym że to jest dźwięk traktora ;/ co sie mogło stać ;( ? Golf IV z 2003 r. Z silnikiem axr
ktoryś przewod powietrza z turbiny do kolektora "poszedł" albo wyrwało go na którejś z zawleczek.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Pewnie turbo odleciało do krainy wiecznych łowów .. trzeba zdjąć wąż dolotowy i sprawdzić co się dzieje z wirnikiem i czy nie puściło oleju w układ doładowania. Zakopcił na biało - wzrosły gwałtownie obroty bez dodawania gazu ? Sprawdź stan oleju silnikowego.
Re: AXR wybuch w komorze silnika i strata mocy
Przed chwilką byłem go odpalić i odpala prawidłowo chodzi równo również głośne odgłosy znikneły. Tylko ,że w okolicach 2000 obr/min (przypuszczam ,że w tych granicach ma wstać turbina) jest spaek obrotów i mocy słysze ,że turbina chcę a nie może. Dodaje gazu do 1800 obr/min jest ok a później syczy sekundkę turbia i się wyłącza ,dodatkowo zauwżyłem delikatny dymek z pod maski.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Na wszelki wypadek sprawdź wszystkie rury i węże ciśnieniowe.Być może to któryś z nich strzelił.ferrodor pisze:wybuch w komorze silnika albo jakby coś sie zerwalo
Mi kiedyś spadł wąż z kolanka,to tak dupnęło,jakby faktycznie coś wybuchło
Kolegoferrodor, gratuluję toku postępowania
Zrób to co chłopaki pisali a nie odpalasz auto
po czymś takim to się maskę otwiera i patrzy a nie głupio pyta co wybuchło .... Wybacz za takie słowa, ale jak to czytam toWitam, tak jak w tytulr. Jechałem wczoraj na dwójce dodalem gazu a tu nagle strzal, jakiś wybuch w komorze silnika albo jakby coś sie zerwalo. Odrazu wystąpił nagły spadek mocy i samochód zalacz bardzo głośno chodzić podczas dodawania gazu, z tym że to jest dźwięk traktora ;/ co sie mogło stać ;( ? Golf IV z 2003 r. Z silnikiem axr
Zrób to co chłopaki pisali a nie odpalasz auto
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
I ja przyłaczam się do gratulacjiHaki pisze:Kolegoferrodor, gratuluję toku postępowania
ferrodor pisze:Jechałem wczoraj na dwójce dodalem gazu a tu nagle strzal, jakiś wybuch w komorze silnika albo jakby coś sie zerwalo. Odrazu wystąpił nagły spadek mocy i samochód zalacz bardzo głośno chodzić podczas dodawania gazu, z tym że to jest dźwięk traktora ;/ co sie mogło stać
Pasowało by zajrzeć pod maskę ,takie cuś pod nogami się pociąga bo z opisu wynika że nawet nie zajrzałeś pod nią Ja rozumiem że można się nie znać ,ale żeby nawet nie zajrzeć co się stało ,to juz nie jestem w stanieferrodor pisze:Przed chwilką byłem go odpalić i odpala prawidłowo chodzi równo również głośne odgłosy znikneły. Tylko ,że w okolicach 2000 obr/min (przypuszczam ,że w tych granicach ma wstać turbina) jest spaek obrotów i mocy słysze ,że turbina chcę a nie może. Dodaje gazu do 1800 obr/min jest ok a później syczy sekundkę turbia i się wyłącza ,dodatkowo zauwżyłem delikatny dymek z pod maski.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Wasze komentarze na temat podniesienia maski są dziecinnie i zbęde "takie coś pod nogami się pociąga" takie uwagi zostaw dla siebie ok ? Wydaje mnie się ,że to profesjonalne forum i jak chcesz spamować to nie tu. Oczywiście ,że zajrzałem pod maskę specjalisto tylko ,że moja wiedza nie pozwoliła mi niczego zauważyć stąd właśnie mój post. A od was jako od ludzi z doświadczeniem chciałem uzyskać informacji. Na szczęście już wiem co dolega mojemu golfikowi wypadła rura tylko nie wiem jak ją prawidłowo nazwać znajduje się ona po lewej stronie pokrywy od komory silnika.
http://images39.fotosik.pl/1627/f18fab52672e9f50gen.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie o to chodzi urwał się tutaj zaczep. I tu kolejne pytanie do was gdzie można zakupić coś takiego mam na myśli jakiś szrot w pobliżu Katowic. I jaka jest tego profesjonalna nazwa.
http://images39.fotosik.pl/1627/f18fab52672e9f50gen.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie o to chodzi urwał się tutaj zaczep. I tu kolejne pytanie do was gdzie można zakupić coś takiego mam na myśli jakiś szrot w pobliżu Katowic. I jaka jest tego profesjonalna nazwa.
czyli wyrwało go na zawleczce - wąż do wymiany albo do reanimacji, czyli podpiłować wystające dwa zaczepy tak aby zawleczka miała solidne oparcie albo ... inwencja twórcza należy do ciebie
Na alle znajdziesz tego całe mnóstwo bez jeżdżenia po szrotach - zerknij na nr OE
Na alle znajdziesz tego całe mnóstwo bez jeżdżenia po szrotach - zerknij na nr OE
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic ... kod=AA5C05" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=35&t=363217" onclick="window.open(this.href);return false;
wystarczy użyć szukajki poniżej
viewtopic.php?f=35&t=363217" onclick="window.open(this.href);return false;
wystarczy użyć szukajki poniżej
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
A nie mówiłemferrodor pisze:już wiem co dolega mojemu golfikowi wypadła rura
Jeżeli wypadł w miejscu gdzie jest ta zawleczka,to można ratować się blachowkrętem.Wiem,że to druciarstwo,ale szczelność będzie zachowana i na 100% już nie spadnie
wepchnij ją poprostu aż wskoczy na zatrzaski i po sprawie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tylko,że jak są ząbki wyrobione,to zaraz znów wyleci.KOSA1987 pisze:wepchnij ją poprostu aż wskoczy na zatrzaski i po sprawie