Zwieksza obroty i spadają
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Od jakiegoś czasu czy na ciepłym czy na zimnym silniku zwiększają się same obroty a póżniej maleją. Słyszałem że to może być wina Czujnika Temperatury Cieczy i komputer nie wie jaką ma temperature to zwiększa obroty.Prosze o jakąś diagnoze. Samochód Golf IV TDI 115km.
Gdyby była to wina czujnika temperatury płynu chłodzącego G62 to silnik zwiększałby obroty zwlaszcza na luzie przy np. dojeżdżaniu do skrzyżowania lub każdym postoju na wolnych obrotach rozgrzanego silnika.
-
- Nowicjusz
Właśnie że na luzie on się tak zachowuje, jak stoje na luzie i grzeje auto to nagle zwiększa obroty a póżniej znów spadają, nawet jak auto jest już nagrzane do 90 stopni tak samo robi
To sprawdź sobie błędy Vagiem. Przy takim opisie pownien pokazać się błąd czujnika G62 czyli albo błąd 00522 lub 17663 lub 17664 a wtedy powinno się albo sprawdzić sam czujnik albo wiązkę do niego idącą. Nie będę pisał co i jak bo...jestem "głupkiem" więc pomagać nie mogę.
-
- Nowicjusz