tata103 pisze:Poszukuję schematu pompy.Ponieważ wymieniałem oring od strony wtrysków i mi się to rozsypało
Niech zgadnę ,wymieniałeś bez wyciągania pompy ?

w sumie nie ma problemu ,robiło się wielokrotnie ,bez wyciągania pompy ,wysypywało się wszystko ze środka ,tyle że rozbierało się i składało nie jedną pompę ,wiec nie ma problemu ,bo wiem co i jak tam idzie
tata103 pisze:Pytanie czy na wałku gdzie jest ta gruba podkładka z otworem i tam wchodzi taki bolczyk od strony głowiczki jest tm jeszcze jakaś kulka czy nie.
Nie ma żadnej kulki ,jest tak : od strony tyłu pompy za tłoczkiem ,pierwsza jest ta podkładka ,jak ja to mówię "pastylka " pużniej jest fala z tym "bolczykiem" jak piszesz,bolczyk musi trafić w wycięcie z tyłu tłoczka i jednoczesnie ta pastylka w miejsce na nią ,za falą są rolki ...i to wszystko zwykle wypada ,jak pompa jest w pozycji jak na silniku ,czyli poziomo

Złożyć to nie widząc jak to było , jest raczej trudno ,a jak pompa siedzi na silniku jeszcze trudniej ...jedyne wyjście jak się to rozsypie na silniku ,to składać na smar ,w odpowiedniej kolejności

"pastylka "koniecznie "przyklejona "na smar do gniazda w tłoczku ,no i jak fala wypadnie ,to można ją założyć odwrotnie o 180 stopni

w wtedy o odpaleniu mowy nie ma ....jeden bład i jak coś nie będzie na swoim miejscu , już nie odpalisz
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018