GOLF V 1,9 TDI 2005r. gasnie silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF V 1,9 TDI 2005r. gasnie silnik
Witam. Mam problem z autem, gasnie mi silnik. Na poczatku jazdy gasnie mi tak z 4-5 razy pozniej sie rozgrzewa i pojezdze pare godzin wszystko ok nie gasnie . postoi godzine dwie i znow gasnie rozgrzeje sie i znow okej . nei wiem o co chodzi ? cyzby pompa paliwowa tak kolega mi podpowiada ktory pracowal w VW.hmm nie wiem czy to pompa dziwnie to wyglada.
-
- Ma gadane
GOLF V 1,9 TDI 2005r. gasnie silnik help
wymienilem pompe i dalej to samo. macie jakies pomysly co to moze byc ?
Podłącz auto pod VCDS'a i zrób nim pełny skan wszystkich sterowników i odczytaj błędy. Przy okazji możesz zajrzeć do skrzynki elektrycznej z przekaźnikami i bezpiecznikami w komorze silnika i przeszlifować nóżki przekaźnika oznaczonego numerem 458 czyli przekaźnik J317 zasilania zestyku 30.
bylem dzisiaj i mechanicy tez gdybaja nie wiedzia dokladnie co jest. twierdza ze to pompa podcisnieniowa bo mialem zepsuta i pospawali mi ja za 200 zl sie tym zajmuja i ci co bylem u nich dzisiaj tweirdza ze to to ze za malo przekzauje paliwo cos akiego. jezdzilem z nimi dzisiaj samochodem byl podlaczony pod komputer jak zgasl nawet nic nie pokazalo na komputerze .
to zależy od tego czy sprawdzili tylko błędy samego sterownika silnika czy wykonali pełny skan. Jeśli przyczyną gaśnięcia silnika będzie chwilowy brak zasilania sterownika silnika to logicznym jest, że nie zapisze on żadnego błędu bo nie ma on dodatkowego zasilania beteryjkąilroma pisze:byl podlaczony pod komputer jak zgasl nawet nic nie pokazalo na komputerze .
Brak zasilania sterownika silnika będzie za to widoczny w błędach z innych sterowników np. ABS, 17 Instruments.
Re: GOLF V 1,9 TDI 2005r. gasnie silnik help
Kolego problem rozwiazany. przy pompie dwa przewody zle podawaly paliwo jeden za malo okazalo sie ze sa odwrotnie zalozone i za to skasowali mnie 200 zl no ale nic problem rozwiazany no i plus pospieszylem sie z nowa pompa paliwowa