Co wstawić zamiast BXE-Jetta 2008r 105km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
problem znany od momentu pojawienia się tych silników - korba bokiem myk myk bls-a wsadzić i jeździć.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
OK. To pytanie do znawców tematu:
czy wstawiając BLS-a bede musiał zmieniać cos (oprocz wywalenia dpfa), czy moge kupic goly silnik, i wszystko podejdzie, czy jakies wieksze zmiany mnie czekaja. Sprzeglo, skrzynia, komputer, itp itd
czy wstawiając BLS-a bede musiał zmieniać cos (oprocz wywalenia dpfa), czy moge kupic goly silnik, i wszystko podejdzie, czy jakies wieksze zmiany mnie czekaja. Sprzeglo, skrzynia, komputer, itp itd
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
z BXE do BLS-a nie pasuje turbosprężarka z kolektorem, EGR jest inny, skrzynia podejdzie, ECU - bez modyfikacji nie sądzę ale tu tylko domniemam choć mój BLS jest fabrycznie bez DPF-a z przygotowaną instalacją do jego podłączenia
z tego co chłopaki na vw-passat pisali, bxe ma panewki bez zamków i sie bardzo ładnie obracają, i wtedy jak koledze korba wychodzi sobie bokiem:)
Nowe części samochodowe, Opony. Niskie ceny. Oleje Premium Motul, Penrite. Warsztat. Zapraszamy
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
tel. 888-530-456
gg 3543322
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=32&t=548383
www.expressparts.pl
Otrzymałem odpowiedź od vw : nie widzimy powodu do partycypacji w kosztach remontu lub wymiany silnika. Taaaa ....
Jestem na etapie poszukiwania silnika BXE. Na szczęście mechanik ma układy z handlarzem i zapewnia mnie, że nie wsadzą jakiegoś g... i silnik będzie na gwarancji. Łudzę się że choć odrobina z tego to prawda. Auto wyprowadzam jakbym pod siebie robił ale bez wodotrysków i wystawiam na sprzedaż. A jak dobrze pójdzie to przesiadka w fiata bravo (2008r) 120 km 1,9 lub 1,6 lub w c4, albo c4 picasso (5os) . Wszystko tylko nie vw. Pozdrawiam wytrwalców. Ja się poddaje. Po dwóch silnikach, które padły mi nie z mojej winy tylko z winy producenta mam nadzieję że już nigdy vw nie stanie na mojej drodze.
Jestem na etapie poszukiwania silnika BXE. Na szczęście mechanik ma układy z handlarzem i zapewnia mnie, że nie wsadzą jakiegoś g... i silnik będzie na gwarancji. Łudzę się że choć odrobina z tego to prawda. Auto wyprowadzam jakbym pod siebie robił ale bez wodotrysków i wystawiam na sprzedaż. A jak dobrze pójdzie to przesiadka w fiata bravo (2008r) 120 km 1,9 lub 1,6 lub w c4, albo c4 picasso (5os) . Wszystko tylko nie vw. Pozdrawiam wytrwalców. Ja się poddaje. Po dwóch silnikach, które padły mi nie z mojej winy tylko z winy producenta mam nadzieję że już nigdy vw nie stanie na mojej drodze.
Chyba najlepiej, a bynajmniej po najmniejszej lini oporu jest wstawic taki sam BXL, a tak troszke odbiegając od tematu- Vag wypuszczając takie wlasnie felerne i niedopracowane linie sinikowe 2.0TDI i niektorych 1.9 zepsol sobie strasznie renome która budował długo! Teraz ktoś kto choć troszke jest w temacie napewno długo i mocno sie zastanowi nad zakupem takiego 2.0TDi a zastanawiając sie i analizując dalej napewno pokusi sie o zmiane vag-a na coś co zbiera duuuuuzo lepsze opinie:-)
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: VW Golf VII 1.4 TSI
- Silnik: CXSA
a jaki silnik jest w dzisiejszych czasach bezproblemowym zakupem??? max 200tyś i remont- przecież wszyscy oszczędzają nawet koncerny(na częściach zamiennych też trzeba zarabiać)...
stare dobre 1.9TDI albo 1.9SDI biją na łeb "nowoczesne" silniki.... na pewno teraz poleje się na mnie fala krytyki za to co napisałem i odezwie się wielu którzy twierdzą że mają idealne nowoczesne jednostki(kto dba ten ma-ale żywotność części i tak jest niższa niż kiedyś)...
takie moje zdanie....
stare dobre 1.9TDI albo 1.9SDI biją na łeb "nowoczesne" silniki.... na pewno teraz poleje się na mnie fala krytyki za to co napisałem i odezwie się wielu którzy twierdzą że mają idealne nowoczesne jednostki(kto dba ten ma-ale żywotność części i tak jest niższa niż kiedyś)...
takie moje zdanie....
witam!ja mam przejechane 300000km bxe golf 5.wszystko jest ok!!!jestem naprawde zadowolony!dwu mas powoli siada ale to juz ma prawo!a tak to super silnik!!!!!!!!
Nie kupuj bravo 1,6 !!
Brat ma, wcześniej była brava 1,9 (praktycznie ją zajechaliśmy) więc naturalna kontynuacja - bravo, 2009, samo auto super, egzemplarz 100% pewny ale silnik porażka. Gdyby nie miał 6 biegów to by wogóle nie jechał bo zakres użytecznych obrotów to od 2500 do 3200, owszem potrafi przyspieszyć (przy dobrym wachlowaniu lewarkiem) ale na autostradzie szybko puchnie a do tego przy jeździe spokojnej trasa + miasto pali 7,2 średnio. 1,9 jeździ o niebo lepiej a pali tyle samo, czasem mniej
Brat ma, wcześniej była brava 1,9 (praktycznie ją zajechaliśmy) więc naturalna kontynuacja - bravo, 2009, samo auto super, egzemplarz 100% pewny ale silnik porażka. Gdyby nie miał 6 biegów to by wogóle nie jechał bo zakres użytecznych obrotów to od 2500 do 3200, owszem potrafi przyspieszyć (przy dobrym wachlowaniu lewarkiem) ale na autostradzie szybko puchnie a do tego przy jeździe spokojnej trasa + miasto pali 7,2 średnio. 1,9 jeździ o niebo lepiej a pali tyle samo, czasem mniej