W bassic settings oczywiście...steniu4 pisze:Ustawiłem wczoraj kąt wtrysku 48 na ciepłym powyżej 80 stopni temp płynu.
Przy tak zadanym kącie wtrysku powinien odpalić bez problemu ...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W bassic settings oczywiście...steniu4 pisze:Ustawiłem wczoraj kąt wtrysku 48 na ciepłym powyżej 80 stopni temp płynu.
kylo2s pisze:Witam
Ja mam ALH 2000 r. od kwietnia zeszłego r. Leciałem w góry spalił mi 4,7l. Po wsi jak jeżdżę to spala niewiele ponad 5l. Zazwyczaj na jednym zbiorniku robię 1100km.
Narazie odpukać wszystko gra. Poczytałem troche i aż boję się jechać na wymianę rozrządu bo po takiej wymianie jak zrobi jakiś kowal spalanie wzrasta i niewiadomo od czego
Jej mój stary post. Ale dla potomnych. Najważniejsze to mieć własciwy kąt... Miałem niby dobry a okazało się, że gdzieś 45 jest i to za mało. Przyspieszyłem i jest perfekt a udało się trafić w 51!!steniu4 pisze:No właśnie własnie. Powinien. Wyobraź sobie moje zdziwienie rano jak zapakowałem synka do auta, już byłem spóźniony z wszystkim, kręcę i nie odpala...
God damn it. Jutro się za niego wezmę bo dzisiaj nie dam rady. Narazie czekam na ew sugestie gdzie jeszcze zajrzeć...
Nie dam się. Byłem fanem ALH i jeszcze jestem. Łatwo się nie poddam...
Zdało by się zrobić diagnostykę i sprawdzić podstawowe parametry pracy silnika, wystarczy, że przepływomierz będzie zaniżał wskazania i już tracisz na dynamice, a co za tym idzie sprawności silnika, termostat, dawka paliwa, działanie układu podciśnienia.dropsik9977 pisze:ja mam ibize 2000r z tym silnikiem alh i mi pali bardzo duzo rowniez;/
Ciekawa lektura, ale przeciętny user nawet pierwszej strony do końca nie przeczytaniebieski91 pisze:a ja jako założyciel tematu bym przeczytał te 56 stron i tyle
Ja miałem ALH na niemieckim sofcie i ori wtryskiwaczach i chwalę sobie zachowanie silnika( z dwa lata tak jeździłem ), spalanie w codziennym użytkowaniu było na zadowalającym poziomie, wykręcenie średniej na baku poniżej 5.5l/100km nie stanowiło problemu( a mieszkam w NL i poruszam się po autostradzie co dziennie do pracy - 40km w jedną stronę), a w PL schodziłem poniżej 5l przy ekonomicznej jeździe.niebieski91 pisze:po zrobieniu softa u rob555 oprócz mocy i dynamiki reszta parametrów pozostała niezmienna
uważam że problem to wtryski (nie mam już ALH i mieć nigdy nie zamierzam już)
italiano_83 pisze:Zdało by się zrobić diagnostykę i sprawdzić podstawowe parametry pracy silnika, wystarczy, że przepływomierz będzie zaniżał wskazania i już tracisz na dynamice, a co za tym idzie sprawności silnika, termostat, dawka paliwa, działanie układu podciśnienia.dropsik9977 pisze:ja mam ibize 2000r z tym silnikiem alh i mi pali bardzo duzo rowniez;/
Na jakich dystansach się poruszasz - na raz ile km robisz?
Jak podciśnienie szwankuje, czy sterowanie kierownic, to możesz mieś spóźnioną reakcje na gaz, i spaliny zamiast napędzać turbinę lecą w dolot - kierownice zamykają się za wolno- niedostatecznie.dropsik9977 pisze:narazie tak jak mowie pali mi cholernie duzo 7l spokojnie bierze w miescie... a nie wiem jak to mozliwe...
italiano_83 pisze:Jak podciśnienie szwankuje, czy sterowanie kierownic, to możesz mieś spóźnioną reakcje na gaz, i spaliny zamiast napędzać turbinę lecą w dolot - kierownice zamykają się za wolno- niedostatecznie.dropsik9977 pisze:narazie tak jak mowie pali mi cholernie duzo 7l spokojnie bierze w miescie... a nie wiem jak to mozliwe...
Zresztą w mieście w zależności o warunków nie spodziewaj się spalania na poziomie 5.5-6l
Pełną diagnostykę, błędy logi będzie wiadomo jakie są parametry pracy silnika.dropsik9977 pisze:tzn co mam najlpeiej zrobic zeby wszystko ladnie ogarnac tak jak powinno byc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 82 gości