przepływomierz powietrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przepływomierz powietrza
Witam jestem nowicjuszem na tym forum dlatego szybko to streszczę.
Tydzień temu auto jechało max 140 po jakimś czasie już 120.
Kolega doradził mi zebym zmienił kabelki od podciśnia i to zrobiłem.
Póżniej zebym wymienił przepływomierz powietrza ale zanim to zrobie powiedzał zebym staregogo przeczyścił płynem do mycia naczyń żeby go odtłuścić i
na nowo włożył bo może sie naprawi.
Zrobiłem to i auto buja się teraz z trudem 90 i czy to mogę traktować jako jako odpowiedz na moje pytanie że problem z mocą to przepływomierz powietrza?
moje auto to vw golf IV 1.9TDI silnik AGR przebieg 300tyś
Tydzień temu auto jechało max 140 po jakimś czasie już 120.
Kolega doradził mi zebym zmienił kabelki od podciśnia i to zrobiłem.
Póżniej zebym wymienił przepływomierz powietrza ale zanim to zrobie powiedzał zebym staregogo przeczyścił płynem do mycia naczyń żeby go odtłuścić i
Zrobiłem to i auto buja się teraz z trudem 90 i czy to mogę traktować jako jako odpowiedz na moje pytanie że problem z mocą to przepływomierz powietrza?
moje auto to vw golf IV 1.9TDI silnik AGR przebieg 300tyś
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
przepływomierz powietrza
Równie dobrze mogłeś uszkodzić przepływomierz podczas czyszczenia, szczególnie jeśli nie był dobrze wysuszony przed zamontowaniem ponownym.
Aby ocenić co się dzieje z autem trzeba przeprowadzić diagnozę vag -błędy logi i umieścić w dziale diagnostyka, przyczyn spadku mocy może być wiele.
Aby ocenić co się dzieje z autem trzeba przeprowadzić diagnozę vag -błędy logi i umieścić w dziale diagnostyka, przyczyn spadku mocy może być wiele.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
przepływomierz powietrza
Teraz podziękuj" koledze " za dobre rady ...Przepływkę czyscić płynem do naczyńmimek118 pisze:Póżniej zebym wymienił przepływomierz powietrza ale zanim to zrobie powiedzał zebym staregogo przeczyścił płynem do mycia naczyń żeby go odtłuścić i
Zrobiłem to i auto buja się teraz z trudem 90
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
przepływomierz powietrza
Hmm,a ja słyszałem,że wygotować trzeba.......munior pisze:Przepływkę czyscić płynem do naczyń
Zapytaj kolegę,czy wie co to jest VAG i logi,bo od tego powinno się zacząć,a nie "naprawiać" metodą prób i błędówmimek118 pisze:Kolega doradził mi zebym zmienił kabelki od podciśnia i to zrobiłem.
Póżniej zebym wymienił przepływomierz powietrza
- munior
- Kontakt:
przepływomierz powietrza
Zamiast tracić teraz już niepotrzebnie kasę na ''kompa '' lepiej poszukaj sprawnej przepływki Bo po tych zabiegachmimek118 pisze:w poniedziałek pojadę na kompa a później dam wam znać co było
wiadomo że przepływka na 99,9% uwalonamimek118 pisze:zebym wymienił przepływomierz powietrza ale zanim to zrobie powiedzał zebym staregogo przeczyścił płynem do mycia naczyń
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: przepływomierz powietrza
Dałem ciała z tym przepływomierzem.Auto śmiga ale i tak jest słabsze jak wcześniej.
Wymieniłem też wężyk od podciśnienia bo widziałem że jest walnięty.
Sklepowy dał mi o takich wymiarach 3,2mmx7.0mm nie popełnił błedu?
Wymieniłem też wężyk od podciśnienia bo widziałem że jest walnięty.
- munior
- Kontakt:
przepływomierz powietrza
Niemimek118 pisze:Wymieniłem też wężyk od podciśnienia bo widziałem że jest walnięty.