Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Ile wam pali diesel?
Jaworess oj nie strasz mnie Mnie się to podoba. Dobre i tanie w eksploatacji :]
Za parę lat planuje zmienić na jakiegoś dizla Audi A6 i co polecacie za silniki ? 2.0 ? Chciałbym aby nei był wyżyłowany. Ile będą palić tej nowej generacji - czyli dla mnei auto wyprodukowane pewnie teraz ?
Za parę lat planuje zmienić na jakiegoś dizla Audi A6 i co polecacie za silniki ? 2.0 ? Chciałbym aby nei był wyżyłowany. Ile będą palić tej nowej generacji - czyli dla mnei auto wyprodukowane pewnie teraz ?
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Ile wam pali diesel?
Hm widzisz Stary, na pewno będzie więcej to paliło od Borówki. A6 to klasa wyżej, więc i pewnie 100-200kg więcej, nawiązując do naszej rozmowy, więc cudów nie będzie nie ma opcji. Co gorsza to za te parę latek, ON będzie po 8,90zł jak nie więcej a średnia krajowa wzrośnie o 50zł może...i wtedy będziemy szukać starych, ekonomicznych sztrucli zamiast fajnych furmanek Zresztą ekonomia to główny powód zakupu przeze mnie Mk2. Bardziej opłacało mi się zakupić Golfinę niż montować gaz do benzyniaka no i jak zatankuję "tanie" ON to jest taniej od LPG 100km.
Kurde no to Borka zostanie w rodzinie na długie lata Oby skrzynia dała radę
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
przy takiej emeryckiej jeździe to tam skrzyni nic nie bedzie za slaby silnik zeby jej coś zrobił.mssg1 pisze:Kurde no to Borka zostanie w rodzinie na długie lata Oby skrzynia dała radę
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Ale ja mam automat One się potrafią chyba popsuć same z siebie ?
Ile wam pali diesel?
Poza tematem kazdy mechanik powie wam, ze jeszcze przeprosimy sie ze starymi samochodami
Co do tematu moj obecny TDI pali w miescie miedzy 8,5 ,a 9,5l, zalezy od dnia czyli nastroju i od czasu spedzonego w korkach, mowie tu o jezdzie tylko po miescie, w trasie 6l bez problemow, nizej latwo nie jest zejsc ale jak to mowia moc nie bierze sie z powietrza i ARL z wirusem musi troszke wsiorbac biorac jeszcze pod uwage mase 1400kg.
Za to mistrzem w taniej i szybkiej jezdzie byla moja poprzednia ibiza gt tdi ,AFN po wirusie na 144KM , w miescie palila 7l, w trasie przy konkretnej nodze palila 5,2l, przy spokojnej czyli np zakorkowana spokojna i jazda w korku miedzy poznaniem, a wroclawiem to bez problemow 3,9l
Co do tematu moj obecny TDI pali w miescie miedzy 8,5 ,a 9,5l, zalezy od dnia czyli nastroju i od czasu spedzonego w korkach, mowie tu o jezdzie tylko po miescie, w trasie 6l bez problemow, nizej latwo nie jest zejsc ale jak to mowia moc nie bierze sie z powietrza i ARL z wirusem musi troszke wsiorbac biorac jeszcze pod uwage mase 1400kg.
Za to mistrzem w taniej i szybkiej jezdzie byla moja poprzednia ibiza gt tdi ,AFN po wirusie na 144KM , w miescie palila 7l, w trasie przy konkretnej nodze palila 5,2l, przy spokojnej czyli np zakorkowana spokojna i jazda w korku miedzy poznaniem, a wroclawiem to bez problemow 3,9l
Teraz przedmuchałem maszyne na autostradce - 4 bieg i 3000 obr/min i chwilowe na 5 km miałem 3,9 l
Ile wam pali diesel?
Mk2_marcin, mkmck, jak to robie hmm.. w miescie jak jezdze to na 4 biegu nie przekraczam 65 km/h, przy 65 juz wrzucam 5 i nieraz 70 km/h tocze sie caly czas na 5 biegu.. w trasie max 85/90 km/h i bez problemu schodzi do 4 litrów mierzone i potwierdzone przez ponad półtora roku
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
Odp: Re: Ile wam pali diesel?
Robię mniej więcej tak jak Ty. Po mieście przy bardzo spokojnej jeździe zmieniam biegi przy 2k obrotów. 5 leci przy około 65km/h. Wyniki osiągam chyba też podobne. Ostatnio z Pruszkowa do Białego i z powrotem przyjechałem za jakieś 120 zł on za 5,79. Zalałem w Markach z głębokiej rezerwy za 150 zł. Zrobiłem jakieś 410 km od tankowania i jak wróciłem, to jeszcze rezerwa się nie włączyła.kappi pisze:Mk2_marcin, mkmck, jak to robie hmm.. w miescie jak jezdze to na 4 biegu nie przekraczam 65 km/h, przy 65 juz wrzucam 5 i nieraz 70 km/h tocze sie caly czas na 5 biegu.. w trasie max 85/90 km/h i bez problemu schodzi do 4 litrów mierzone i potwierdzone przez ponad półtora roku
No to wychodzi, że spaliłem troszkę powyżej 5l przy prędkości 90-130 (średnia z kompa 84km/h) w trasie z mnogim wyprzedzeniem tirów. Jest oszczędnie ;D
Swyped with TapaTalk2
VW Bora 2002r. w dziale "nasze auta"
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
Ile wam pali diesel?
bo jezdzisz ecodriving to jest oszcządnie -oczywiscie w dobrym tego slowa znaczeniumkmck pisze:5 leci przy około 65km/h
Ile wam pali diesel?
szczerze mówiac to nawet jak lece na trasie tak np 130/140 to spalanie wzrasta max do 6 l ale to naprawde musza byc jakies częste redukcje, wyprzedzania itp
Golf mk2 USA 1.8T 20V AUM--> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=420945" onclick="window.open(this.href);return false;
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
Spokojna jazda (80-100) + tryb mieszany wychodzi mi spalanie miedzy 4,5-5L/100km Silnik 1.9 TDI 1Z
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy