Nie moge rozpołowić turbiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak jak wyżej. VNT 15 ALH Nie moge rozpołowić gorącej cześci turbo aby dostać sie do kierowniczek. Jak sobie z tym poradzić nie pomaga WD40 ani bicie młotem.Próbowałem troche podgrzać palnikiem z bultą turystyczną ale nic z tego. Może jakieś sugestie?? Bo mnie już !#@$% trafia...

Nafta i zamoczenie na noc.
Jak nie ma nafty - zwykła ropka.

Jak nie ma nafty - zwykła ropka.
mam tylko nadzieję ze drewnianym lub klasycznym przez grube drewno bo inaczej...Pele624 pisze:nie pomagabicie młotem

https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Niestety bez drewienek. Kiedyś też tak próbowaliśmy wcześniej. Założyłem bez czyszczenia i chodziła. Niestety geometria nie. Ale za jakiś czas itak bede musiał ją zmienić bo puszcza olej.

- Michał_1977
- _ 
- Auto: Golf mk2 (ARL)
 Golf mk5 (BKD)
 Audi A3 8L (ASZ)
 Audi A3 8P (BMM)
- Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pele624, najlepsza metoda,to zapuścić dobrym odrdzewiaczem/penetrantem,a nie jakimś marnym WD-40 i po jakimś czasie mały palnik np.do lutowania miedzi lub lutlampa i grzej w miejscu społowienia.Pójdzie jak po maśle  

Uważaj na wałek,można ugiąć!

Uważaj na wałek,można ugiąć!
Jakieś pare dni temu już sobie poradziłem. Pomogło moczenie w nafcie przez 24h, potem pare leciutkich stuknięć dookoła i poszło jak "po maśle"  . Ale bez nafty to "ni hu hu"
 . Ale bez nafty to "ni hu hu"  .Swoją drogą dawno musiało być nie sciągane ponieważ ja autem zrobiłem dopiero 20k km.
 .Swoją drogą dawno musiało być nie sciągane ponieważ ja autem zrobiłem dopiero 20k km.

. Ale bez nafty to "ni hu hu"
 . Ale bez nafty to "ni hu hu"  .Swoją drogą dawno musiało być nie sciągane ponieważ ja autem zrobiłem dopiero 20k km.
 .Swoją drogą dawno musiało być nie sciągane ponieważ ja autem zrobiłem dopiero 20k km.- ciachotdi
- diesel m@ster 
- Auto: Seat mii
a z ciekawości było ją z czego czyścić bo również się przymierzam,masz jakieś foto. Korzystałeś z porady faq czy innej?

Sadzy nie było takiej jak w temacie: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=373199" onclick="window.open(this.href);return false; bo rozpusciła ją nafta także wystarczyło tylko umyć rozpuszczalnikiem. Ale itak wolałem wypolerować bo w miejscach tarcia łopatek zrobiły się rysy.Kożystałem z porady FAQ. Foto niestety nie robiłem bo nie mam aparatu  .
 .

.
 .Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości

+ Climatronic
 + Climatronic  + grzane skóry i inne wodotryski
  + grzane skóry i inne wodotryski