Stuka w silniku przez pierwsze 5 min jazdy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam golfa v, silnik 1.9 TDI 90 KM, tak jak w temacie, dobiegają stuki zbliżone do takich kołatek na szprychy jak się kiedyś w dzieciństwie zakładało na rower...co może być przyczyną tego stukania ?? z góry dziękuje i pozdrawiam...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wrzuć nagranie wideo tego dźwięku, może popychacze hydrauliczne cykają...
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Szklanki zaworowe na pewno , tak jak kolega wyżej piszę, zmiana oleju na gęstszy powinna nieco pomóc .
Sprzedam części silnikowe do 1,9TDI 115KM AJM - tłoki , korby, blok, głowice itp..
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przyczynę trzeba usunąć a nie wlewać smołę do silnika. Silnik pewnie PD i zaraz będzie po wałku i pompowtryskach przy gęstym oleju.
Który zresztą i tak by nie pomógł...
On ma 90 km więc VP. Ale popieram-pokrywa do góry i trzeba sprawdzić jak szklanki i wałek.Q_mac pisze:Silnik pewnie PD i zaraz będzie po wałku i pompowtryskach przy gęstym oleju.
Re: Stuka w silniku przez pierwsze 5 min jazdy.
W golfie V nie było juz silników VP. więc napewno ma PDArtiks pisze:On ma 90 km więc VP. Ale popieram-pokrywa do góry i trzeba sprawdzić jak szklanki i wałek.Q_mac pisze:Silnik pewnie PD i zaraz będzie po wałku i pompowtryskach przy gęstym oleju.
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mk3GeorgeMk3
- Mały gagatek
Re: Stuka w silniku przez pierwsze 5 min jazdy.
Q_mac pisze:Przyczynę trzeba usunąć a nie wlewać smołę do silnika. Silnik pewnie PD i zaraz będzie po wałku i pompowtryskach przy gęstym oleju.
Racja Nie spojrzałem nawet że to Golf V ,
A tak poza tym w trójkach tdi troszkę pomagał gęstszy olej z 10W na 15W i troszkę ciszej chodziło ale to juz inna bajka.
Sprzedam części silnikowe do 1,9TDI 115KM AJM - tłoki , korby, blok, głowice itp..