Tak się kończy gibanie koła pasowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
spróbuj zmienić koło pasowe wału, to od paska wieloklinowego.
jeśli dawałeś nową śrubę i kółko to raczej mało prawdopodobne żeby się obrobiło, pod warunkiem że dokręcałeś jak instrukcja nakazuje, czyli 90Nm i 180*
jeśli dawałeś nową śrubę i kółko to raczej mało prawdopodobne żeby się obrobiło, pod warunkiem że dokręcałeś jak instrukcja nakazuje, czyli 90Nm i 180*
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
to raczej nie od tego , jaby bylo cos nie teges to by i bilo na zimnym i by piszczal pasek. w dodatku jak zaczyna bic jak sie rozgrzeje to tancza obydwa kola pasowe, w sumie srube dalem stara... hmm
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
- KamilP
- DieseL PoweR
wyglądała.. Przecież śruba koszt nie duży a jak założysz raz to ona już tam trochę się odkształca..tomogolf2 pisze:wygladala na prosta i nierozciagnieta
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
kit, bede musial ja zmienic ale to jak wroce, oby wytrzymalo, tak naprawde to mocno sie nie gibie, no ale widac
-
- Nowicjusz
Panowie u mnie jest taki problem bo kupiłem do swojej dwójeczki właśnie silnik AAZ pochodzący z passata i teraz mam pytanie bo u mnie nie tylko gibie sie koło pasowe ale też kółko od rozrządu ma nie duże bicie na boki a zaczeło sie od tego że po przejechaniu 15 km jako jazda testowa zgubiłem pasek wieloklinowy czy to coś wpłyneło na to ??
- IRAS AAZ
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Tak się kończy gibanie koła pasowego
To lada moment koło ci spadnie ,po prostu ktos cie oszukał z tym silnikiem,nie radze tak jezdzicManiekFelek pisze:Panowie u mnie jest taki problem bo kupiłem do swojej dwójeczki właśnie silnik AAZ pochodzący z passata i teraz mam pytanie bo u mnie nie tylko gibie sie koło pasowe ale też kółko od rozrządu ma nie duże bicie na boki a zaczeło sie od tego że po przejechaniu 15 km jako jazda testowa zgubiłem pasek wieloklinowy czy to coś wpłyneło na to ??
Aktualnie skoda ale golfik w pamięci
Nikt do nie oszukał tylko zwyczajnie pasek się wkręcił w rozrząd - normalna sprawa jak się zerwie.
Grozi to zniszczeniem silnika.
Grozi to zniszczeniem silnika.
Da się skrzywić zawór podczas ręcznego obracania wałkiem przy zle ustawionym rozrządzie? tzn odkrecalem kolo zębate na wale ustawilem pasek tak zeby zrobic kolizje i jak tłoki dotkły z góry i sie zablokowały wtedy wzialem klucz 12kątny i odkrecalem małe kolo.. zastanawiam sie czy moglem skrzywic zawory ""ręcznie""?
tak sie wlasnie teraz zastanawiam czy cos moglem pokrzywic ;/;/
tak sie wlasnie teraz zastanawiam czy cos moglem pokrzywic ;/;/
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
wypowie sie ktos jeszcze ?
- KamilP
- DieseL PoweR
Aa właśnie miałem Cię zapytać, wkręci się w rozrząd ale najpierw osłonę paska rozrządu rozwali tak? Bo to jest trochę dla mnie dziwne.t0mal pisze:Nikt do nie oszukał tylko zwyczajnie pasek się wkręcił w rozrząd - normalna sprawa jak się zerwie.
zorro89, zależy jak mocno kręciłeś.. ale spore prawdopodobieństwo niestety jest, chociaż to raczej spora siła powinny być bo zawory idą na tłok w linii prostej (chyba ). Nie odpalałeś go po tym?
KamilP, hmm czy silno no tyle co sie da ręką.. nie odpalalem bo wal idzie do frezowania.. heh ciekawe czy sie teraz juz bedzie oplacalo robic.... zablokowalem jak pisalem i zalozylem klucz oczkowy plaski na sróbę metrowa przedłużka i odkrecilem.. nie pomyslalem ze cos sie moze stac..;/ trzeba bylo zablokowac kolo zamachowe a nie pomyslalem ;/