Własnie trzeba wstawic mocniejszy przekaznik(wiecej styków), gdzyż po pwenym czasnie moze cała instalacja od swiateł paść.vw_vandal pisze:apomnieliście o przekaźnikach
Podlaczenie halogenów w MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
double-d, to się ciesz !!! U mnie główny włącznik się topił. Kilka razy. A z tego co wiem to nie tylko mi.
[ Dodano: 13 Lip 2006 20:05 ]
A jak zastosujesz przekaźniki to na krótkich masz lepsze światło.
[ Dodano: 13 Lip 2006 20:05 ]
A jak zastosujesz przekaźniki to na krótkich masz lepsze światło.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
kurde ... to i ja moze pomyśle o tym... w sumie to taki przekażnik to chyba niedrogi.. co ??
Ja nie mam rewelacyjnych mijania. NA długie nie narzekam.. ale mijania bym poprawił. (oryg. Bosch'86)
Ja nie mam rewelacyjnych mijania. NA długie nie narzekam.. ale mijania bym poprawił. (oryg. Bosch'86)
Ostatnio zmieniony czw lip 13, 2006 20:19 przez De'D, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
Dokładnie. Byle jakie przekaźniki (np. z poloneza za chyba 10zł..). I byle szczelnie zamknąć (np. zalaminować, taśma parcieje po zimie). I byle blisko świateł (np. na belce pod lampami)
A "małe" oczka powinny być właśnie na przeciwmgielne. Pan w niebieskim dresiku i zielonej kamizelce może Ci kiedyś drastycznie o tym przypomnieć ("samochód powinien być wyposażony w odpowiedni zestaw świateł, wszystkie muszą być sprawne, liczba żarówek musi być zgodna z przepisami", bla, bla, bla)
Na leśne eskapady mam takie fajne szerokie reflektorki "akumulatoro-drenujące" 2x90W do których się czepili (bo auto ma 20lat, nie mieli do czego się czepić, a droga pusta..)
A "małe" oczka powinny być właśnie na przeciwmgielne. Pan w niebieskim dresiku i zielonej kamizelce może Ci kiedyś drastycznie o tym przypomnieć ("samochód powinien być wyposażony w odpowiedni zestaw świateł, wszystkie muszą być sprawne, liczba żarówek musi być zgodna z przepisami", bla, bla, bla)
Na leśne eskapady mam takie fajne szerokie reflektorki "akumulatoro-drenujące" 2x90W do których się czepili (bo auto ma 20lat, nie mieli do czego się czepić, a droga pusta..)
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
pajakgdynia, no mi właśnie powineli dowód za te światełka. Jeżeli środkowe są przeciwmgielne to muszą być podłonczone pod osobmy włącznik, a jeżeli dalekosiężne to mogą być sprzężone z długimi. Teraz wiem że jeżeli na tych środkowych nad znaczkiem homologacji (E cośtam) widnieje literka "b" to są przeciw mgielne.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Ma gadane
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
pajakgdynia, mi nawet sprawdzał spryskiwacze, czy szyby się otwierają, a nawet czy szyba przednia niema pęknięcia, opony i ręczny to standard i przywalił się do tych świateł i do tego że mam przetartą kierownicę. Szkoda słów