Nie odpala po regeneracji pompy wtryskowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie bez sugerowania usterki nadmienie że pompe wyjałem w celu regeneracji gdyż pojawiły się wycieki,pompe dałem do regeneracji w serwisie Bosch,po załozeniu ustawieniu rozrządu auto wogule nie odpala zero reakcji,co widać w przewodach paliwowych brak cyrkulacji pobierania paliwa,proszę o podpowiedż co mogłem zrobić nie tak napięcie na nastawniku jest prawidłowe takie jakie miałem przed oddanie pompy,auto Golf3 1.9 TDI 1z za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuje ,pozdrawiam.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
zalalez pompe ropa przed odpaleniem?
spróbuj ja przesunac do silnika , moze kat wtrysku jest zly
i ciekawe czy poprawna dawke ustawili
te 3 rzeczy bankowo do sprawdzenia
spróbuj ja przesunac do silnika , moze kat wtrysku jest zly
i ciekawe czy poprawna dawke ustawili
te 3 rzeczy bankowo do sprawdzenia
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Dziękuje za błysk odp.pytanko jak mam zalać te pompe?
ok z przesunięciem do silnika fakt racja
dawke chyba nie ustawili ,ale to można ustawić dopiero po uruchomieniu silnika,chyba dobrze myśle
Dzięki raz jeszcze
ok z przesunięciem do silnika fakt racja
dawke chyba nie ustawili ,ale to można ustawić dopiero po uruchomieniu silnika,chyba dobrze myśle
Dzięki raz jeszcze
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pompką gruszkączarek236 pisze:Dziękuje za błysk odp.pytanko jak mam zalać te pompe?
Znaczek trzeba było zrobić przed wymontowaniem pompy ...czarek236 pisze:ok z przesunięciem do silnika fakt racja
w serwisie boscha i nie ustawili ? :... na silniku to każdy bez specjalistycznych serwisowych urządzeń potraficzarek236 pisze:dawke chyba nie ustawili ,ale to można ustawić dopiero po uruchomieniu silnika,
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Pompę zalewasz paliwem przez górny przewód którym wraca paliwo z pompy. Znajduje się on na samej górze w pokrywce nastawnika
Musisz wykręcić śrubę i zalewać najlepiej przez użycie dużej strzykawki
Jak nie zalejesz to nigdy nie odpali.
Musisz wykręcić śrubę i zalewać najlepiej przez użycie dużej strzykawki
Znaczek ok masz racje ,co do ustawienia dawki nie wiem jaka jest ?,tak jak wspomniałem wcześniej odebrałem z serwisu mam nadzieje że wiedzą co robią
Dziękuje za podpowiedz do powyższych wskazań zastosuje w uruchamianiu.
pozdrawiam
Dziękuje za podpowiedz do powyższych wskazań zastosuje w uruchamianiu.
pozdrawiam
Dawkę na razie zostaw, żeby ją ustawić lub sprawdzić musisz odpalić auto.czarek236 pisze:,co do ustawienia dawki nie wiem jaka jest ?
Dokładnie tak, również miałem taki problem kiedyś...needved pisze:Musisz wykręcić śrubę i zalewać najlepiej przez użycie dużej strzykawki
witam ponownie,dziękuje wszystkim za tak dobre rady faktycznie zastosowałem je w praktyce i zagadał jak diesel.
wlałem ropke w pompe,troszke ustawienie kata zapłonu i wszystko gra,raz jeszcze dziękuje.
wlałem ropke w pompe,troszke ustawienie kata zapłonu i wszystko gra,raz jeszcze dziękuje.
Jak odpaliłeś to ustaw teraz dokładnie kąt wtrysku i sprawdź dawkę, bez tego może być zimą kicha. A jazda ze złym kątem wtrysku powoduje wyższe spalanie.
U mnie za bardzo spalanie nie zmieniło.. Miałem 37 kąt, tylko i wyłącznie źle odpalał na ciepłym.. A spanie raczej takie samo miałemneedved pisze:A jazda ze złym kątem wtrysku powoduje wyższe spalanie.
Teraz już mam ustawiony dobrze, i pali tyle samo
tak sprawdze co jest mi wiadome ,oczywiście ustawienia prawidłowe wpływaja prawidłowo na wszystko