Rosnące i spadające obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam golfa 3 z silnikem tdi 110km i dzisaj rano pod odpaleniu i czekaniu jakies 4 minuty na wolnych obrotach silnik nagle zaczoł wariować mianowicie obroty zaczęły skakać do 3000 i spowrotem spadały do 900 i tak jest w kółko nawet po zgaszeniu i ponownym odpaleniu odrazu wbija na 3000 i spada do 900.Z góry dzięki za jakąś pomoc
- seba198666
- Gadatliwa bestia
możliwe że jakieś problemy z nastawnikiem pompy wtryskowej. ale najlepiej podepnij pod komputer i zobacz czy są jakieś błędy. bo może jakś pierdoła np czujnik pod pedałem gazu wariuję
seba
- seba198666
- Gadatliwa bestia
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
NA pewno nie ma żadnych błędów ? np. N109 ?Graiver pisze:ktoś jeszcze jakieś ma propozycje ?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
witam ponownie.Przez ostatnie dni starałem się zrobić coś z dolegliowściami mojej łupy jednak dalej jest to samo. dzisaj jeszcze raz czyściłem cały nastawnik i niby na chwile auto zachowuje sie normalnie ale po przejechaniu 2/3 km zaczyna się to samo.
mam jeszcze jedno pytanie czy mógł zostać uszkodzony elektro magnes w nastawniku pompy z powodu słabego akumulatora?bo zanim wymieniłem akumulator to tydzien przed tym jak ten akumulator padł całkiem auto nie chciało jechać ledwo co się rozpędzało 100 to była prędkośc maksymalna
- seba198666
- Gadatliwa bestia
akumulator nie ma wpływu na nastawnik. możliwe że napiecie było tak słabe że komputer wariował i dlatego nie jechał choć teoretycznie alternator powinien dać radę wytwarzać odpowiednie napiecie chyba że miałeś jakieś zwarcie na akumulatorze ale to raczej tylko zbieg okoliczności słaby aku a słaba moc auta. U mnie tak słabo jechał że złapanie 100km/h trwało ponad minute jak przepływomierz padł na amen
seba