Ubytek płynu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu
Witam , moim problemem jest ubytek płynu chłodniczego który jest wyrzucany przez zbiorniczek wyrównawczy, temperatura dochodzi do 90 i opada do około 75 stopni, nigdy nie przekracza 90 stopni , nie ma oleju w płynie oraz płynu w oleju , nie kopci na biało itp. Czy może być jakiś inny powód jak uszczelka pod głowicą ? Korek od zbiorniczka wymieniłem na nowy , a i według mnie wyrzuca płyn przy dynamicznej jezdzie, może macie jakieś pomysły ,pozdrawiam ( wymiana uszczelki ? ok - tylko chcę wyeliminować ewentualne inne możliwości)
Ubytek płynu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298351" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu
a co sądzicie o takiej teorii -- uszkodzony termostat????? Górny wąż gorący- natomiast dolny ledwie ciepły
Ubytek płynu
Akurat termostat to nie mega -wydatek więc warto kupić nowy ORI .. WAHLER /// i zobaczyć czy pomogło .
Ubytek płynu
Mialem identyczny przypadek w AFN,probowalem z korkiem i termostatem ale tylko wymiana uszczelki i po problemie
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!
Ubytek płynu
uszczelka padla ale niech mechanik zbada zawartosc dwutlanku wegla w ukladzie chlodzenia
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu
no i niestety termostat sprawdził się tylko w kwestii trzymania temperatury na desce ( jest równe 90) natomiast płyn nadal wywala. zdejmuję głowicę i zobaczę czy tylko uszkodzona jest uszczelka , a może czeka mnie wymiana głowicy ( w zbiorniczku wyrównawczym osadza się coś takiego jak sadza ze spalin) mam takiego magika który mówi że pasuje głowica z 2.0 tdi i podobno pasuje - macie może jakieś sugestje - pozdrawiam
Ubytek płynu
Akurat głowica z 2.0 TDI to nie najlepszy pomysł ... bo generalnie 2.0 TDI nie należały do udanych ( początkowe ) .... więc jak coś to szukaj takiej jak masz a nie kombinuj z magikami
-
- Mały gagatek
Ubytek płynu
a sprawdź jeszcze czy ci pompa wody pompuje wodę do zbiorniczka wyrównawczego miałem to samo ze wodę mi wywalał zbiorniczkiem bo pompa sie rozwaliła w drobny mak. Zdejmujesz gory cieki waz i patrzysz czy woda nim leci do zbiorniczka wyrównawczego . Jak nie leci to pompa a jak leci zostaje uszczelka pod głowica
-
- Nowicjusz
Ubytek płynu
witam, wymieniłem uszczelkę pod głowicą i wszystko jest ok . Mam nadzieję że tak zostanie
- matthew152
- Miota mną jak szatan!!