problem z moim mk2 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- damian24
- Ma gadane
- Kontakt:
W moim jak wskaznik paliwa wysiadł (pokazywał ze paliwko jest a tu lipa) to tez miałem problemy z odpaleniem. Jak juz załapał to na wolnych chodził (nie wiem na czym bo w baku susza, tez nim szarpało) ale jak sie gazu dodało to w momencie gasł. Otworzyłem maske patrze na wezyk a tam sladowe ilosci ropy leca. Doczłapałem sie bez gazu na stacje zalałem fure (wskaznik w tej samej pozycji) i po kłopocie.twoj golfik zachowuje sie jakby nie dostawal paliwka
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
specWROC, płukaj zbiornik na gwałt
[ Dodano: 15 Lip 2006 14:00 ]
A jak chcesz obliczyć ile pali to zalej do pełna zrób 500 -600 km i znów do pełna ile wlałeś podziel przez kilometry i razy 100 i wychodzi i tak kilka razy wyciągasz średnią i już wiesz
[ Dodano: 15 Lip 2006 14:00 ]
A jak chcesz obliczyć ile pali to zalej do pełna zrób 500 -600 km i znów do pełna ile wlałeś podziel przez kilometry i razy 100 i wychodzi i tak kilka razy wyciągasz średnią i już wiesz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
masz zepsuta pompe wtryskowa
identyczne objawy jak u mnie, co jakis czas bedzie Ci sie to robic mi srednio raz na 2 dni.
Potem czeka Cie regeneracja pompy wtryskowej ok 500 zl albo kupono uzywki ok 600 zl
POwodzenia !!!
ja we wtorek odbieram auto mam nadzieje ze za te 500 zl wszystko bedzie smigalo jak nowe, pompa nie podaje paliwa tylko powietrze, zmieniles filtr zalales ropa bedzie chodizl ale zobaczysz czeka Cie to samo tzn jestem pewien na 90% identyczne objawy.zaczyna chodzic na 3 gary na dodanie gazu gasnie, do tego kopci na bialo przy deptaniu, pozniej go zapalic nie mozna, takze kolego juz wiesz co robic jak Ci sie to znowu stanie
identyczne objawy jak u mnie, co jakis czas bedzie Ci sie to robic mi srednio raz na 2 dni.
Potem czeka Cie regeneracja pompy wtryskowej ok 500 zl albo kupono uzywki ok 600 zl
POwodzenia !!!
ja we wtorek odbieram auto mam nadzieje ze za te 500 zl wszystko bedzie smigalo jak nowe, pompa nie podaje paliwa tylko powietrze, zmieniles filtr zalales ropa bedzie chodizl ale zobaczysz czeka Cie to samo tzn jestem pewien na 90% identyczne objawy.zaczyna chodzic na 3 gary na dodanie gazu gasnie, do tego kopci na bialo przy deptaniu, pozniej go zapalic nie mozna, takze kolego juz wiesz co robic jak Ci sie to znowu stanie
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
lluukkaasss, kolega jeździł na masakrycznej rezerwie i zaciągnął syf z baku. U ciebie napewno były najpierw objawy że podczas jazdy ci się mulił gas. Tydzień spokoju i znów to samo i tak coraz częściej??? Mam racje??
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
Miałem identyczny efekt, kiedy przez pomyłkę po odpuszczeniu filtra paliwa z syfu nie zakręciłem do dokładnie. Ledwo zipał przy wdepniętym pedale gazu, klekotał, o ruszeniu z miejsca mogłem zapomnieć. Potem patrzę a tam kałuża ropy pod autem. Widocznie masz poważne problemy z doprowadzeniem paliwa. Może zapowietrzony układ, uszkodzony przewód paliwowy?