Czy włącza wam się wiatrak w MK3 TDI ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Czy włącza wam się wiatrak w MK3 TDI ?
Ja jeżdzę w te najwieksze upały i nawet stoje w korkach i wiatrak się ani razu nie włączył.Temp u mnie jest cały czas na połowie czyli 90 stopni.Czy to coś niepokojącego i jak sprawdzić że działa wiatrak i termostat jest dobry.Pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Czy włącza wam się wiatrak w MK3 TDI ?
wszystko jest ok tak ma bycPruszkowiak pisze:Ja jeżdzę w te najwieksze upały i nawet stoje w korkach i wiatrak się ani razu nie włączył.Temp u mnie jest cały czas na połowie czyli 90 stopni.Czy to coś niepokojącego i jak sprawdzić że działa wiatrak i termostat jest dobry.Pozdro
poprostu sprawnosc silnikow TDi nie idzie w en. cieplną a w mechanike
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
radzę Ci się śpieszyć przy wychodzeniu z auta, bo ja po otwarciu maski widziałem działający wiatrak jeszcze jakieś 5 sekund, a w cieniu było 35 stopniPruszkowiak pisze:golftdija też biore pod uwage,że mi sie włącza wiatrak tylko go nie słysze.Będe dzisiaj jeździł po mieście to zajrze pod maskę.
Jednak to dobrze że nasze golfiki tak się nie grzeją
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
A jak wylaczysz silnik po jezdzie w te upaly to nie slyszysz jak wiatrak chodzi jeszcze kilka sekund? Ja u siebie slysze tylko jak wylacze auto. Dzis po 3h jazdy po miescie temp skoczyla do jakis 93C. Wiatrak zatrzymal sie ok 5s po wylaczeniu silnika..Pruszkowiak pisze:golftdija też biore pod uwage,że mi sie włącza wiatrak tylko go nie słysze.Będe dzisiaj jeździł po mieście to zajrze pod maskę.
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Ja ma w woim 1.9 D troszke ponad 70 stopni.W korku 90 ale jak rusze jakies 2 km to znow spada do jakichs 75.Termostat chyba sprawny bo oba weze gorace.A nie zauwazylem zeby jarał wiecej (przyczyna niedogrzanego silnika) jak 6 L.Czepiac sie termostatu czy tak ma byc? Z kolei slyszalem ze temp w D i TDI sa inne.Mam 3 kolegow ktorzy maja zwykłe diesle i wszyscy maja tak jak ja ale mam tez szwagra ktory ma TDI i on ma caly czas 90 na piecu! Mozliwe to zebysmy wszyscy mieli cos nie tak w naszych klekotach ?