Przepływomierz w ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- silent killer
- Ma gadane
mam: Ok
a dlaczego ?
a dlaczego ?
Ostatnio zmieniony sob kwie 10, 2010 21:25 przez silent killer, łącznie zmieniany 1 raz.
TDI The Devil Inside
TDI POWER
TDI POWER
tak zgadza sie i tak samo robi pierburg- niby 6 pinow a tylko 5 wykozystanych jest. Chopaki juz opatentowali sposoby adaptacji przeplywki od mercedesa do vw tylko trzeba tez zrobic maly ukladzik i robi to samo co ori przeplywomierz.hanshubert pisze:Bosch robi na 5 pinów, ale we wtyczce są tylko 4 kable (piąty pin pusty).
- silent killer
- Ma gadane
Czyli Pierburg wykorzystuje zawsze jeden pin więcej niz Bosch
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 11:48 przez silent killer, łącznie zmieniany 1 raz.
TDI The Devil Inside
TDI POWER
TDI POWER
- hanshubert
- Nowicjusz
- Kontakt:
W przepływce Boscha jest 5 pinów, wtyczka przy aucie też jest pięciopinowa, z czego jeden jest pusty - bez konektorka. Sprawdzone u mnie pod maską.
Pierburga w ASZ i ARL nie widziałem, to nie zabieram głosu.
Pierburga w ASZ i ARL nie widziałem, to nie zabieram głosu.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 13:45 przez hanshubert, łącznie zmieniany 1 raz.
Zanim coś zrobisz, to się upewnij - sp.......ć jest łatwo.
- silent killer
- Ma gadane
Ok koledzy , dzis na spokojnie rozkręciłem wszystko - wymontowałem przepływke i co sie okazało -
oto co jest napisane na porzeplywce:
BOSCH
0 281 002 461
VW 074 906 461B
Czyli taki jak na podanej wczesniej stronie http://www.motoallegro.pl/item988857157 ... bosch.html
Dodam tylko ze auto jest od Niemca ktory o nie bardzo dbał i wszystko robił w ASO na co mam jeszcze faktury (o przepływce nic tam nie ma) wiec wątpliwe żeby założył pierwszą lepszą przepływkę. A według etki (od hanshuberta) do mojego powinien być: 0 280 218 017 (nowy) lub 0 986 280 208 (regenerowany).
Ps. w WAGu jak sprawdzić samemu przepływkę czy już przekłamuje ?
oto co jest napisane na porzeplywce:
BOSCH
0 281 002 461
VW 074 906 461B
Czyli taki jak na podanej wczesniej stronie http://www.motoallegro.pl/item988857157 ... bosch.html
Dodam tylko ze auto jest od Niemca ktory o nie bardzo dbał i wszystko robił w ASO na co mam jeszcze faktury (o przepływce nic tam nie ma) wiec wątpliwe żeby założył pierwszą lepszą przepływkę. A według etki (od hanshuberta) do mojego powinien być: 0 280 218 017 (nowy) lub 0 986 280 208 (regenerowany).
Ps. w WAGu jak sprawdzić samemu przepływkę czy już przekłamuje ?
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 18:16 przez silent killer, łącznie zmieniany 6 razy.
TDI The Devil Inside
TDI POWER
TDI POWER
- silent killer
- Ma gadane
- silent killer
- Ma gadane
-
- Nowicjusz
Przepływomierz w ARL
mam problem kupilem lizak wklad pierburga do mojego ahf i on ma 5 pinow a we wtyczce jest 4 tej z kompa czy nie ma zadnych problemow bo to troche dziwne jest
Przepływomierz w ARL
czytales wczesniej czy sobie olales sprawe i regulamin forum??
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Przepływomierz w ARL
wesol,
,rozjaśnisz temat?Chopaki juz opatentowali sposoby adaptacji przeplywki od mercedesa do vw tylko trzeba tez zrobic maly ukladzik i robi to samo co ori przeplywomierz.
Przepływomierz w ARL
jest na foum gdzies plik w pdfie z opisem co i jak. Niecownicy tak robili jak jeszcze kiedys przeplywka do vaga koszlowala trzy razy ty;e co so A-klasy. Nie wiem czy gdzies nie zapisalem tego pliku na dysku, spróbuje poszukac i wrzuce jak cos.
edit. Zawsze jak cos trzeba to nie idzie tego znaleźć. Mam atylko schemat jakis zasapienia przeplywki czyli wywalenia ja w diably. http://www.pawelpiwowarski.evbox.pl/pozbycie.jpg
Trzeba szukac w google.
edit. Zawsze jak cos trzeba to nie idzie tego znaleźć. Mam atylko schemat jakis zasapienia przeplywki czyli wywalenia ja w diably. http://www.pawelpiwowarski.evbox.pl/pozbycie.jpg
Trzeba szukac w google.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to