Uszczelka pod głowicą TDI VP - wymiana/problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tydzień temu robiony był golfik 90 km tdi . wymiana uszczelki pod głowicą .. Okazuje sie ze trzeba znow zwalać głowice ....
Moje pytanie jest nastepujące ...
Czy muszę kupować nową uszczelkę czy , można założyć tą co teraz jest ...
Moje pytanie jest nastepujące ...
Czy muszę kupować nową uszczelkę czy , można założyć tą co teraz jest ...
pidzej
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
śruby możesz zostawić te ale uszczelka do wymiany na tym nie zaoszczędzisz a czemu znów trzeba zwalać co się stało? sam robiłeś czy oddawałeś do warsztatu?
uszczelka koniecznie nowa a śruby jeśli ostatnio wymieniałeś możesz zostawić jeśli nie też trzeba zmienić.
Co się stało że musisz znowu zdejmować głowicę???
Co się stało że musisz znowu zdejmować głowicę???
Śruby w Dieslu wymienia się na nowe ( w przypadku gdy nie były wymienione )
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Cisnienia nie trzyma na jednym tłoku nie ma mocy i rzuca silnikiem
pidzej
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a po przednio w jakim celu była zdejmowana głowica>? co się działo? i tak nagle nie ma ciśnienia na 1 cylindrze? a wcześniej było dobrze? tylko na zimnym rzuca? a mierzone były ciśnienia? może tylko świeca żarowa się spaliła?
Pewnie zaworki się nie domykająppuummaa pisze:Cisnienia nie trzyma na jednym tłoku nie ma mocy i rzuca silnikiem
-
- Nowicjusz
Witam. Potrzebuję szybkiej i fachowej pomocy. Jakie są objawy podczas wymiany uszczelki VW Golf IV, 1.9 TDI.? Nie zwróciłem uwagi i zamiast uszczelki dwójki założyłem grubszą trójkę. Samochód ładnie odpala ale "mułowato" wchodzi na obroty. Czy przyczyną jest zła uszczelka? Która jest grubsza o te parę setnych milimetra. Jak można rozwiązać ten problem żeby odrobinę lepiej wchodził na obroty. Nie oczekuję cudów.
Pompo wtryskiwacze; jak najlepiej w warunkach domowych ustawić odpowiedni luz? Ustawiłem tak jak znalazłem na forum. Wkręcając śrubę regulacyjną do momentu wyczucia oporu i następnie wykręcając ją 225 stopni.Czy to jest ok. Prosiłbym o wytłumaczenie na"chłopski rozum"
Z góry bardzo dziękuję!!!!
Pompo wtryskiwacze; jak najlepiej w warunkach domowych ustawić odpowiedni luz? Ustawiłem tak jak znalazłem na forum. Wkręcając śrubę regulacyjną do momentu wyczucia oporu i następnie wykręcając ją 225 stopni.Czy to jest ok. Prosiłbym o wytłumaczenie na"chłopski rozum"
Z góry bardzo dziękuję!!!!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak miałeś uszczelkę na 2 karby a założyłeś na 3 karby to nie będzie problemów z wchodzeniem na obroty a jak coś takiego jest to nie wina w uszczelce na tej też będzie wszystko ok.
Wina popychacz był cały czas otwarty- znaczy nie domykał się i zawór był otwarty, ale dzięki za podpowiedzi.
pidzej