Witam serdecznie,
Padł mi pompowtrysk, (to już trzeci w przeciągu 2 lat) w moim Golfie IV TDI 1.9 rocznik 2003 101kM.
Za każdym razem byłem u tego samego mechanika przy wymianie.
Wiem, że powinienem sprawdzić kilku, ale jakoś temu zaufałem, chociaż już coraz mniej i wydaje mi się, że znalazł sobie głupiego - mnie.
Za każdym razem i teraz ostatnio skasował mnie na kwotę 1650zł za wymianę pompowtrysku na nowy Bosha "jak to powiedział oryginalny niemiecki, nie tureckie badziewie za kilkaset zł na allegro". Tak wysoką kwotę usprawiedliwiał tym, że za każdy taki pompowtrysk pobiera od razu producent kaucję w wysokości 500 zł. I, że stary pompowtrysk oddaje się mu.
Panowie powiedzcie, czy to prawda, czy dałem się zrobić jak pacan? I czy regeneracja pompowtrysków jest dobrym, rozwiązaniem i ewentualnie czy te pompowtryski za kilka stów, które chodzą na allegro są ok, czy tyle samo na tym pojeżdżę co na tym niemieckim, który mi facet do silnika wsadził.
Są to ogromne kwoty i jak pomyślę że już 3x1650zł wydałem to mnie krew zalewa. Na takie naprawy na prawdę mnie nie stać.
Pozdrawiam,
Adam
Pompowtrysk Golf IV TDI 1.9 - czy mechanik robi mnie w wała?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wałek
chcesz mam 4 szt używanych pompek a ATD sprawne 4 szt 1000zł
Możesz tez odesłąć kpl do nadarzyna i zrobić regeneracje koszt ponad 2 tys kpl
chcesz mam 4 szt używanych pompek a ATD sprawne 4 szt 1000zł
Możesz tez odesłąć kpl do nadarzyna i zrobić regeneracje koszt ponad 2 tys kpl
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
kolego jedne jest pewne ten mechanik nieźle cię kasuje. za te kase miałbyś silnik z anglii
To znaczy Panowie, że regeneracja pompowtrysków nie jest złym rozwiązaniem? Albo kupno takich na allegro, czy gdzieś indziej i zamontowanie?
No to szkoda, że tak późno się za naukę wziąłem, bo słono ona mnie kosztuje. A tak po ostatnim mnie natchnęło, że chyba jestem mocno robiony w karola i strasznie paskudnie się poczułem, jak głupek. Ale wolałem poznać Waszą opinię, by się upewnić.
FAHOO - na razie nie potrzebuję kompletu pompowtrysków.
Wszystko chwilowo wymienione, zobaczymy na jak długo.
No to szkoda, że tak późno się za naukę wziąłem, bo słono ona mnie kosztuje. A tak po ostatnim mnie natchnęło, że chyba jestem mocno robiony w karola i strasznie paskudnie się poczułem, jak głupek. Ale wolałem poznać Waszą opinię, by się upewnić.
FAHOO - na razie nie potrzebuję kompletu pompowtrysków.
Wszystko chwilowo wymienione, zobaczymy na jak długo.