Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
Witam,posiadam golfa mk1 1,6 D z pompą od fiata uno i zmniejszoną dawką i spalanie waha się 3,8-4,5 litra przy mojej jeździe
- Przemek482
- Nowicjusz
Re: Ile wam pali diesel?
uuuu to w lato ze 3 wyjdzie a w trasie nawet 1,9Przemek482 pisze:Teraz okolo 5 jazda spokojna a jazda emerycka schodze do 4,5
-
- Nowicjusz
wiesz kolego oni piszą na 50 km. Ja mam 1.9 zwykłego w toledo i we wrocku korki spore tz dużo się stoi silnik zimny odcinki po 3 do 6 km wychodzi tak teraz przy tchy temperaturach około 7 litrów ale to mówi nie dogrzewa się silnik. Dużo teraz stoi na postoju zanim go zeskrobie przejadę np 2 km i gaszę albo 1 km i gaszę różnie ale 7 litrów nie przekracza. Latem to około 6 litrów. Trasa to 5 bierze spokojnie ale zawsze jakieś dodatkowe osoby i prędkość około 100 km. A dwa że jak trzeba jeździć to się jeździ i nie patrzy ile pali. Ale takie spalania po 5 litrów w mieście to dajcie spokój chyba że wieś dwa domki i jedzie ciągle 80 km/h
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
1.9 w trasie :D Doskonale.perki pisze:uuuu to w lato ze 3 wyjdzie a w trasie nawet 1,9Przemek482 pisze:Teraz okolo 5 jazda spokojna a jazda emerycka schodze do 4,5
przy predkosciach 234 - 567LordSpooky pisze:1.9 w trasie :D Doskonale.perki pisze:uuuu to w lato ze 3 wyjdzie a w trasie nawet 1,9Przemek482 pisze:Teraz okolo 5 jazda spokojna a jazda emerycka schodze do 4,5
ja dzis znow tankowalem
wyszlo 6,5 L tak wiec nie jest zle i dalej jest mniej niz w lato
Ile wam pali diesel?
a mi przez te mrozy i ocinki 4km do roboty aktualnie agr wyszedł 8,99l Oszczędność diesla
ojcu benzyna 1.3 na takich odcinkach i mrozach pali 11 wiec 2 L do rpzodu jestesBaryla pisze:a mi przez te mrozy i ocinki 4km do roboty aktualnie agr wyszedł 8,99l Oszczędność diesla
- Quintus
- Użytkownik
- Auto: Dodge Durango SLT
Ile wam pali diesel?
TDIPD od października do dziś głównie trasy, ale też sporo przepalania przez ostatnie mrozy na postoju, średni wynik 6,77. sporo, litr wiecej niz w lato, ach ta zima:p
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Ile wam pali diesel?
u mnie ciągle 5,5 praktycznie od wymiany do wymiany oleju filtrów itp.. nie ma ktoś z was silnika TD 1V i by mu mniej paliło w cyklu 50/50?
Ile wam pali diesel?
100% miasto przedział 6,7-7,2 stolyca - BLS
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ile wam pali diesel?
Witam. Ostatnie tankowanie 45 l ON i w cyklu mieszanym przejechane równo 895km co daje ok 5,05l/100km. Auto tankowane było 2 stycznia, co przy temperaturach panujących ostatnio bardzo wyśmienity wynik. Niestety za tak dobre wyniki trzeba zapłacić niedogrzanym silnikiem i dużym dyskomfortem na krótkich odcinkach. Gdy temperatura spada w okolice -15 stopni to nawet rozgrzany silnik nie potrafi trzymać temperatury płynu 90st po włączeniu ogrzewania podczas jazdy na umiarkowanych obrotach (ok 1750-1800obr). termostat 100% sprawny, poprzedni 1Z (miał świece dogrzewające płyn ale chyba były spalone) podobne zachowanie, nawet po wymianie termostatu. Ten silnik nie radzi sobie z zachowaniem roboczej temperatury w dużych mrozach przy małym obciążeniu i włączonym ogrzewaniu. Ratuje go tylko webasto lub ostre dokładanie do pieca prawą nogą
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;
Ile wam pali diesel?
grubo - prawie 6 tygodni od tankowaniamarkim321 pisze:Ostatnie tankowanie 45 l ON i w cyklu mieszanym przejechane równo 895km co daje ok 5,05l/100km. Auto tankowane było 2 stycznia
ja tam wychodzę z założenia ze auto jest dla mnie a nie ja dla auta - ja tam nie marznęmarkim321 pisze:Niestety za tak dobre wyniki trzeba zapłacić niedogrzanym silnikiem i dużym dyskomfortem na krótkich odcinkach.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
Ile wam pali diesel?
przy 0 st. jak odkręcisz wentylator na maxa z ciepłym powietrzem na postoju to temp. będzie spadać a tu mowa o -20tomek08 pisze:to termostat do wymiany.
Temperaturę na wskaźniku powinien trzymać cały czas 90.
PL
PL