Pompa tandem mk4

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Jkob
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa tandem mk4

Post autor: Jkob » wt lut 07, 2012 19:50

Witam otóż mam golfa na silniku AXR, w którym domorosły mechanik zdiagnozował padniętą pompę pomiędzy filtrem paliwa a pompowtryskami. Zakładam ten temat aby się upewnic i nie narazic się na zbędne koszty.
Autko podczas -23 st C zaczęło zrywac aż zdechło. Kręci aż miło ale bez efektu. Filtr wymieniony, paliwo podaje w stronę pompowtrysków ale wężem powrotnym z pompy nie wraca. Stoi w ciepłym garażu więc jak coś by zamarzło to już by odtajało.
Moje pytania są następujące:
1. Czy padnięta pompa to jedyna możliwośc?
2. Czy istnieje jakiś zestaw naprawczy do takiej pompy?
3. Czy warto ryzykowac zakup używki?

Z góry dziękuję za pomoc. Mam czas do jutra aby podjąc jakieś decyzje dotyczące ewentualnego zakupu "funkielnówki"

HellMan
Ma gadane
Ma gadane

Pompa tandem mk4

Post autor: HellMan » wt lut 07, 2012 19:56

Jkob pisze:2. Czy istnieje jakiś zestaw naprawczy do takiej pompy?
nie
Jkob pisze:3. Czy warto ryzykowac zakup używki?
tak

Awatar użytkownika
Neoarti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Pompa tandem mk4

Post autor: Neoarti » wt lut 07, 2012 21:52

Podłączałeś auto pod vaga ??

NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)

Jkob
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa tandem mk4

Post autor: Jkob » śr lut 08, 2012 08:15

tak był na vagu i tutaj zagadka nic nie pokazał, żadnych błędów(to cytat z mechanika bo ja się nie bardzo na tym znam)

http://allegro.pl/vw-passat-b5-1-9-tdi- ... 78111.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/vw-audi-1-9tdi-115km- ... 72983.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Takie coś znalazłem na allegroszu. Dodam, że na mojej pompie jest taki sam symbol jak na pompie z drugiego linka z małą różnicą, że u mnie nie ma na końcu A.

HellMan
Ma gadane
Ma gadane

Pompa tandem mk4

Post autor: HellMan » śr lut 08, 2012 09:07

Nie kupuj LUK'a bierz BOSCH'a. Każda z tym numerem powinna do Ciebie pasować bez względu na literki na końcu. A jak chcesz się bawić i masz szczelną obudowę w swojej dotychczasowej pompie LUK to mogę ci swoją sprawną oddać za parę zł, niestety na obudowie puszcza ropę.

Jkob
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Pompa tandem mk4

Post autor: Jkob » śr lut 08, 2012 09:39

poczekam na mechanika jak rozkręci i powie dokładnie co i jak. Odezwę się - najlepiej wyślij mi PW z nr tel.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”