Jaka uszczekla pod głowice... grubość... 1Y
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Panowie. Mam pytanie... Nie udało mi sie znaleść informacji na forum... Szykuje mi się nieszczesna wymiana uszczelki pod głowicą passat B3 1.9D 90r silnik 1Y. Nie wiem jaka uszczelke kupić. Słyszałem że te metalowe są lepsze wiec sie zdecydowałem na takową, ale jaką grubośc mam kupić? jak to sprawdzić?? Czy to takie istotne? Ponoć jest pare grubośći... Prosze pomocy. Z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam Goąco
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
już o tym wiele razy.
Owszem,ale do Twojego silnika taka właśnie ma być.Hiszpania32 pisze:Słyszałem że te metalowe są lepsze
Między 1 i 2 baniakiem wystaje uszczelka spod głowicy i są w niej otworki lub nacięcia (tzw.karby).Zobacz ile ich jest i taką samą kup.Hiszpania32 pisze:jaką grubośc mam kupić? jak to sprawdzić??
-
- Nowicjusz
Re: Jaka uszczekla pod głowice... grubość... 1Y
Wielkie dzięki za podpowiedź. jutro to sprawdze. Mam jeszcze jedno pytanie. Czym podyktowane sa te grubości uszczelek? Od czego to zależy? Głowice oczywiście bede planował, ale to chyba nie jest zależne od tego? Jeszcze raz Dziekuje Koledze za pomoc i pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
faktycznie mam 3 otwory Rozumiem ze mam kupić taka samą bez względu na planowanie głowicy.
Tym ile tłok wystaje ponad powierzchnię bloku, więc planowanie nic nie zmieniaHiszpania32 pisze: Czym podyktowane sa te grubości uszczelek?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak kup taką samą tzn na 3 karby,planowanie głowicy nic do tego nie ma bo głowica jest i tak płaska
a grubość się dobiera w ten sposób że mierzy się ile wystają tłoki z cylindrów
a grubość się dobiera w ten sposób że mierzy się ile wystają tłoki z cylindrów
-
- Nowicjusz
Dziękuje koledzy Michał_1977i bongo. Bardzo mi pomogliście. Teraz wiem na czym stoję. W przyszłym tygodniu biore sie za wymiane uszczelki.
-
- Nowicjusz
jakiej firmy polecacie uszczelkę? pod głowicę? jaka jest w orginale? Pozdr...
Poszukaj w wyszukiwarce, było milion postów już o tymHiszpania32 pisze:jakiej firmy polecacie uszczelkę? pod głowicę? jaka jest w orginale? Pozdr...
http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Re: Jaka uszczekla pod głowice... grubość... 1Y
polecam ErlingHiszpania32 pisze:jakiej firmy polecacie uszczelkę? pod głowicę? jaka jest w orginale? Pozdr...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Erling i śruby też erlinga...do tego wymien od razu uszczelniacze zaworowe gdy głowica bedzie zdjęta.
-
- Nowicjusz
tak myslalem nad erlingiem i na niego sie zdecyduje i śruby nowe i uszczelniacze tez... dotre jeszcze zawory dla spokoju mam nadzieje ze sie odwdzieczy bo od wczoraj autobus... a przy minys 18 to nie przyjemne bardzo dziekuje za info Fahoo
-
- Nowicjusz
nie bede oszczedzał. silnik z padnieta uszczelka pali jezcze przy -20, wiec wart wydatku jeszcze jest
-
- Nowicjusz
U mnie w silniku też wymieniana była uszczelka na ta metalową ponieważ planowana była głowica i blok tak że tylko metalowa po planowaniu