Gruszka turbo-problem

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

dzidak
Nowicjusz
Nowicjusz

Gruszka turbo-problem

Post autor: dzidak » sob sty 14, 2012 23:51

Witam
mam maly problem. Rozpadla sie gruszka od turbiny. Po oczyszczeniu udalo mi sie odczytac jakies numery z jej dolnej czesci. Znalazlem na aukcji kilka gruszek do 1.9 tdi. Wszystkie sa nowe i na oko takie same jak moja, roznica jest taka ze na mojej widnieje numer 434855-4 a na tej nowej 434855-0015 plus jakies inne oznaczenia ktore roznia sie od tych znajdujacych sie mojej. Czy te gruszki sa takie same?? Mi sie wydaje ze ta roznica w numerach wynika jedynie z pozniejszej daty produkcji i jest to zwykly numer seryjny badz cos w tym stylu. Ale nie jestem tego do konca pewny i niewiem czy kupic nowke czy szukac jakiejs uzywki z takim samym numerem jak na mojej uszkodzonej??
Z gory dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Gruszka turbo-problem

Post autor: italiano_83 » ndz sty 15, 2012 00:16

W sumie warto by było abyś podał oznaczenie silnika Twojego auta. Wiem, że do VP pasowały nawet gruszki z 2.5TDI bo są takie same.
434855-0015 pasuje do takich silników ...
Obrazek

Potem pozostaje sprawa odpowiednie wyregulowania długości sztangi, aby ciśnienie doładowania było prawidłowo wysterowane.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Gruszka turbo-problem

Post autor: wesol » ndz sty 15, 2012 18:07

jesli to jakiś vp typu 90, 110 KM lub PD 115 130 KM to mam taka gruszke w idealnym stanie na handel. Jest moje ogloszenie w dziale giełdy. Cene tez zamiescilem mysle ze dobrą wzorujac sie tymi na aledrogo to dalem nieco atrakcyjnieszą. A i mysle z enie bedzie trzeba nic regulować gdyż jak przymierzalem moja gruszke do drugiej to dlugosci sa prawie identyczne bo roznice siegaja gora 1 mm.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”