Witam i sorry za podpinkę-ale już zadałem pytanie w innym temacie -
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p5321952" onclick="window.open(this.href);return false; Też mam SDI(prawie 2 lata) filtr paliwa zmieniałem w 2010 r.

teraz miałem to zrobić przed zimą-ale za długo zwlekałem .Golf stracił moc i zdechł po paru minutach zapalił i przejechałem parę km. znowu stracił moc i zdechł - na wolnych obrotach jak gazowałem to się przyduszał i jak zaświeciłem latarką to widziałem pełno piany z powietrzem w przewodzie .Jak odholowywałem go z kumplem do domu to po jakiejś godzinie zapalił ale nie chciał wejść na obroty , postanowiłem więc zobaczyć co jest z tym paliwem i odkręciłem tą śrubkę od spodu filtra-wyciekło ok.100g czegoś niepodobnego do ropy

a jak odkręcałem filtr i podnosiłem go do góry to było słychać syk powietrza- no i potem kręciłem kilka razy ale paliwo nie do tarło do przewodu.Filtr jest taki:
http://carsdan.istore.pl/pl/filtr-paliw ... rtner=4321" onclick="window.open(this.href);return false; Nie pamiętam jaki był wcześniej i czy mi go wymieniono, paragon mam ale nie byłem przy wymianie.U mnie nie ma żadnych wycieków i do tej pory jeździł bezawaryjnie

Jakiś miesiąc/dwa wcześniej miałem podobną awarię , też stracił moc tak jak gdyby nie dostawał paliwa , tyle że wydaje mi się że słyszałem cichutkie brzęczenie jakby przekaźnika(dziś też coś jak by brzęczało) tylko tamtego pierwszego razu odczekałem z pół godziny i pojechałem normalnie, aż do dziś.Wtedy myślałem również że to wina ropy bo kupowałem od rusków , teraz znowu jeżdżę na tej z CPN . Na dieslach się nie znam mam silnik AGP ale nie wiem co tu jest czy jakaś pompa czy pompo wtryski?? I czemu jak wylałem to coś z filtra to nie chciał mi pociągnąć paliwa z baku?! czy jak kupię nowy filtr i zaleję go ropą(jak mam to zrobić) to mi zapali? I jaki jest ten mój filtr, i co to jest za zawór na tym filtrze do którego są podpięte przewody-kumpel w Passacie ma podgrzewany! a Passat starszy od mego.Jeszcze raz przepraszam za podpinkę

Pozdrawiam.