Metaliczne stukanie wydobywające się z silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. Mam problem z golfem. Na wolnych obrotach z silnika wydobywają się dość mocno słyszalne metaliczne stuki. Jednak jak silnik się rozgrzeje po stukanie ustaje. Objawom tym towarzyszy bardzo nierówna praca silnika. Jak myślicie co to może być? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.
-
- Użytkownik
- Auto: Skoda Rapid Liftback 1,0TSI 110KM MY2019
- Silnik: DKRC
- Kontakt:
Jaki samochód, jaki silnik. Podaj więcej informacji, czy przy zwiększaniu obrotów stukanie narasta, czy coś innego się jeszcze dzieje. .Podałeś tyle informacji, że szklana kula się stopiła i nic nie odpowiedziała.
Skoda Rapid Liftback 1,0TSI MY 2019, Ambition+Audio+Sunset
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pytanie nr 1. Jesteś mechanikiem??
Pytanie nr 2 Pomimo tego jeździsz samochodem??
Ja mialem podobinie i niestety to byly panewki. Proponuje nie czekac i jechac do mechanika ( dobrego oczywiscie) ja poczekalem i silnik poszedl na złom i trzeba bylo przeszczep robic.
Pytanie nr 2 Pomimo tego jeździsz samochodem??
Ja mialem podobinie i niestety to byly panewki. Proponuje nie czekac i jechac do mechanika ( dobrego oczywiscie) ja poczekalem i silnik poszedl na złom i trzeba bylo przeszczep robic.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Samochód to golf 2. Silnik 1.6 TD. Mechanikiem nie jestem. Jeżdżę samochodem cały czas. A właśnie przy zwiększaniu obrotów stukanie ucicha
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
u mnie tez tak było to samo było jak samochód sie rozgrzał. Przypuszczam ze silnika sam nie naprawisz wiec musisz oddać go. A przyczyn może być naprawde sporo to jakby wróżyć z kuli
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII