pompa wtryskowa - prośba o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Zgodnie z instrukcją z forum naprawiłem cieknącą pompę wtryskową w moim t4 1,9D (co prawda opis był do 1,6D) ale zasada podobna. i tu pojawił się problem, złożyłem wszystko i okazało się że auto owszem zapala ale przestało reagować na dodanie gazu i to zarówno pedałem jak i przy pompie. Dodam że raz złożyłem całość i było ok, ale jeszcze ciekło więc rozłożyłem 2 raz i po złożeniu pojawił się ten problem.
Proszę Was o pomoc .
Zgodnie z instrukcją z forum naprawiłem cieknącą pompę wtryskową w moim t4 1,9D (co prawda opis był do 1,6D) ale zasada podobna. i tu pojawił się problem, złożyłem wszystko i okazało się że auto owszem zapala ale przestało reagować na dodanie gazu i to zarówno pedałem jak i przy pompie. Dodam że raz złożyłem całość i było ok, ale jeszcze ciekło więc rozłożyłem 2 raz i po złożeniu pojawił się ten problem.
Proszę Was o pomoc .
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Czy ten mechanizm (governor),który widać tutaj w punkcie 14,założyłeś dobrze w dozowniku tak jak w punkcie 12?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1097810
Przypomnij sobie co mogłeś sknocić,bo jak kręciłeś śrubokrętem i nie było reakcji,to znaczy,że problem tkwi wewnątrz pompy...
Dozownik na dole ma taki wypust,który powinien wskoczyć w pierścień dozujący.Wskoczył ?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1097810
Przypomnij sobie co mogłeś sknocić,bo jak kręciłeś śrubokrętem i nie było reakcji,to znaczy,że problem tkwi wewnątrz pompy...
Dozownik na dole ma taki wypust,który powinien wskoczyć w pierścień dozujący.Wskoczył ?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
właśnie tak było na początku nie chciał zapalić więc na forum znalazłem info na temat tej regulacji.
Sytuacja jest dziwna bo jak byłem teraz w garażu i próbowałem coś popatrzeć to silnik potrafi wejść na obroty i nie chce zejść dopiero jak drugi raz dodam gazu to zchodzi, ale jak się przejechałem to i tak nie ma mocy jedzie tak sobie swoim tempem.
[ Dodano: 17 Mar 2010 16:59 ]
wszystko jeszcze raz rozebrałem dzisiaj, całość poskładałem tak jak należy, wszystko weszło tam gdzie trzeba - jak na fotkach. I niestety problem pozostał. Samochód odpala ale nie ma reakcji na dodanie gazu - kręcę trzpieniem na pompie i czy w jedną czy w drugą praktycznie bez reakcji. Co to może być ? Może ktoś coś podpowie
Sytuacja jest dziwna bo jak byłem teraz w garażu i próbowałem coś popatrzeć to silnik potrafi wejść na obroty i nie chce zejść dopiero jak drugi raz dodam gazu to zchodzi, ale jak się przejechałem to i tak nie ma mocy jedzie tak sobie swoim tempem.
[ Dodano: 17 Mar 2010 16:59 ]
wszystko jeszcze raz rozebrałem dzisiaj, całość poskładałem tak jak należy, wszystko weszło tam gdzie trzeba - jak na fotkach. I niestety problem pozostał. Samochód odpala ale nie ma reakcji na dodanie gazu - kręcę trzpieniem na pompie i czy w jedną czy w drugą praktycznie bez reakcji. Co to może być ? Może ktoś coś podpowie
-
- Nowicjusz
Nalej paliwa do pompy bo może tak jak u mnie nie może z baku zassać paliwa i chodzi tylko na wolnych obrotach
- koVWal
- Golf Uzależnia
- Kontakt:
Czy Ty wgl wiesz co piszesz?kropik1981 pisze:Nalej paliwa do pompy bo może tak jak u mnie nie może z baku zassać paliwa i chodzi tylko na wolnych obrotach
A z tym coś może być związane? http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=203976" onclick="window.open(this.href);return false;