wskaznik zegarowy kata wtrysku

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

crosskarp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: crosskarp » ndz gru 11, 2011 22:14

witam mam wskaznik zegarowy skala 0,01mm i ob to 1cm chce zrobic sobie przystawke w pompe do ustawiania kata wtrysku w vw i potrzebuje jakies wymiary nie wiem jaki dlogi ma byc czpien i ta rorka probowalem zrobic ale chyba zrobilem zla dlogosc i nie moge ustawic kata wtrysku znalazlem temat na forum pasata najpierw zrobilem tak jak pisal gostek ale przy jego dlogosci czpienia wcale nie mozna bylo wkrecic przystawki w pompe moze macie jakies zdiecia i wymiary bede wdzieczny

Mumin90
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Mumin90 » ndz gru 11, 2011 23:31

u mnie długość całej tulejki ma 120mm na końcu jest 25mm gwintu 8na1 który sie wkręca w głowiczkę
a w środku jest popychacz który wystaje 10mm z tulejki

crosskarp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: crosskarp » pn gru 12, 2011 01:55

dzieki jak jutro znajde chwile to zrobie tak jak masz ty i tak dla pewnosci to ustawiam rozrzad na znaki i jak wkrece czujnik to juz powinno mi pokazac na ile milimetrow jest ustawiona pompa ? a i czy musi byc jakis ogranicznik do ktorego miejsca musze wkrecic czujnik na moje to skok gwintu jest 1mm i jezeli wkrece jeden obrot mocniej to pokaze mi zla wartosc jak z tym jest mialem za maly kat bo rano jak zapalalem pierwszy raz mi gasl na przyspieszacz malo reagowal chcialem zrobic ten czujnik tylko mi nie wyszlo cos i lekko przyspieszylem tylko chyba troche za mocno ale delikatnie prawdopodobnie bo ustawilem na sluch ale musze to zrobic szybko i dobrze a i czy w 1.6d i 1.6td wartosci sa takie same bo tego nie znalazlem a jestem ciekawy

crosskarp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: crosskarp » pn gru 12, 2011 01:59

i jeszcze jedno moze bardzo istotne bo ja ten popychacz zrobilem ze szprychy rowerowej tak jak pisal ten gostek tylko ze ona wchodzi glebiej niz ten tloczek jest moze ten popychacz jest za cieki ?? bo z tego co ty napisales to wystaje u ciebie tylko 1 cm a u mnie wystawal dobre 3/4 cm

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pn gru 12, 2011 05:52

Ja zawiozłem do tokarza czujnik i pompę wtryskową.Ustawiłem koło pasowe pompy tak jak ma być i pokazałem mu gdzie co wykręcić,żeby zmierzyć,tyle.
Po paru dniach miałem przystawkę gotową.

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Mumin90
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Mumin90 » pn gru 12, 2011 07:24

crosskarp
ja tulejke wytoczyłem z otworem 5,1mm
wałek popychacz 5mm i wszystko pasuje idealnie szprycha jest za cienka i może troszkę wejść w tłoczek w pompie a po przekręceniu może troche wysunąć sie lub wsunąć i pomiar będzie błędny pisałem gwint 8 na 1

crosskarp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: crosskarp » pn gru 12, 2011 18:37

zabieram sie za robote ta szprycha jest za cieka tokarke mam w domu wiec nie bedzie problemu napisze co wyszlo ale musi byc na 100% dobrze :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”