ustawienie pompowtryskiwaczy ajm
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam koledzy mam takie pytanie ostatnio robiłem uszczelkę pod głowica ,mam takie pytanie wymieniłem komplet uszczelnień na pompowtryskach i ustawiłem suwmiarka na odpowiedniej odległości od płaszczyzny głowicy i skok pompowtryskiwacza ustawiłem na 180 stopni czy to jest dobra wartość dla mojego silnika bo na jednym pompowtrysku z dawki z + 0,6 przed naprawą skoczyły mi do +1,5 czy to jeszcze podregulować na pozostałych po -0.42 .-0,29. -0,36 wiec ok .
Re: ustawienie pompowtryskiwaczy ajm
Piszesz o korekcji dawki poszczególnych pompek nie da się tego "podregulować" przynajmniej tak mi się wydaje
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
Re: ustawienie pompowtryskiwaczy ajm
w sumie kolego masz rację ale przed wyciągnięciem tej pompki miała +0,56 po włożeniu na nowych oringach i podkładce ma +1,5 tu mnie ciekawi dlaczego i jeszcze do tego głośniej pracują pompki zastanawiam się czy nie ustawić na 225 stopni może będą ciszej pracować teraz jest na 180,co o tym myślicie
ustawia się je właśnie na 225nitro3241 pisze: zastanawiam się czy nie ustawić na 225 stopni może będą ciszej pracować teraz jest na 180,co o tym myślicie
jak odkręcisz śruby o 220" to jeszcze zwiększysz im luz wiec wydaje mi sie że to nie wyciszy ich pracy
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
wymienilem popychacze bo myslalem ze one tak halasuja o tu chyba pompki wczesniej tez bylo glosno ale milem nadzieje ze to popychacze a tu praktycznie to samo minimalnie cioszej na nowych szklankach wiec mowicie zeby nie ustawiac na 225 tylko zostawic gdzies sie spotkalem czytajac ze ustawiaja na 120 stopni
Podobno na 220" stopni jest bezpieczniej (mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenie pompki w wyniku zlej regulacji) i tak radzi bosch \
możesz spróbować i zobaczysz co będzie
P.S mój tez chodzi dość głośno i też nie wydaje mi się aby to był szklanki ale w sobotę zdejmę pokrywę i chociaż wizualnie zobaczę
możesz spróbować i zobaczysz co będzie
P.S mój tez chodzi dość głośno i też nie wydaje mi się aby to był szklanki ale w sobotę zdejmę pokrywę i chociaż wizualnie zobaczę
witam dzisiaj zdjołem pokrywę i ustawiłem na 225" ale wydaje mi sie ze jest głośniej a przyczyna tak wysokiej dawki był luz na wtyczce pewnie jak ja wyciągałem to trochę się poluzowała i dlatego takie wysokie były wartości dogiołem wszystkie konektory we wtyczkach przy pompach i teraz jest tak jak było, dlaczego czytając o ustawieniu pompek któryś z kolegów napisał ze ustawia sie na 120" tak ma z praktyki co o tym myślicie jaki jest minimalny kąt odkręcenia by było na tyle bezpiecznie myślę że w pon. ustawie z powrotem na te 180" bardzo duża rozbierzność tych ustawień(120,180,225)