Witam mam problem z moim golfem 3 1.9d od jakiegoś czasu nie chce wchodzic na obr powyzej 3tyś a czasami nawet ponad 2 tys nie wchodzi
samochód jest strasznie mułowaty na prostej drodze ledwo 60 km/h jedzie.dodam ze jezeli uda mi sie przekroczyc ok 4,5 tys obr np z górki
to samochód zaczyna normalnie pracowac na jakis czas i pozniej znowu to samo.Na obr nie chce wchodzic zarówno jadąc jak i stojac w miejsu na luzie
bardzo prosze o szybka odpowiedz
golf 3 1.9d nie wchodzi na obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Auto: Skoda Rapid Liftback 1,0TSI 110KM MY2019
- Silnik: DKRC
- Kontakt:
Miałem kiedyś podobny problem jak zatankowałem na jakiejś lipnej stacji. Uratowała mnie tylko wizyta u pompiarza, skasował 200 PLN i autko odżyło (podobno jakiś syf zaciągnęła pompa).
Tak więc pompa paliwa do sprawdzenia.
Tak więc pompa paliwa do sprawdzenia.
Skoda Rapid Liftback 1,0TSI MY 2019, Ambition+Audio+Sunset
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mateo408, Kolego, poczytaj na temat ścietego klina na wale korbowym.
Filtr paliwa, elektrozawór odcinający, śruba powrotu paliwa na pompie.
Filtr wymienić, jak nie pomoże to elektrozawór - osłuchać czy cyka po przekręceniu kluczyka, jak nie trzeba wykręcić i obadać czy trzpień nie wytarty, czy nie ma opiłków, ew wymienić zawór. Śruba powrotu paliwa ma kalibrowany otwór i sitko, mogła się zapchać, wtedy będzie problem z wyprzedzaniem wtrysku.
Filtr wymienić, jak nie pomoże to elektrozawór - osłuchać czy cyka po przekręceniu kluczyka, jak nie trzeba wykręcić i obadać czy trzpień nie wytarty, czy nie ma opiłków, ew wymienić zawór. Śruba powrotu paliwa ma kalibrowany otwór i sitko, mogła się zapchać, wtedy będzie problem z wyprzedzaniem wtrysku.