ogrzewanie wnetrza tylko zimne
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam nastepujacy problem z kratek nawiwu leci tylko zimne powietrze mimo iz ustawione jest na max cieplo nawet na rozgrzanym silniku do 90 C. Wąz dochodzacy do nagrzewnicy na scianie grodziowej jest cieply ( czytalem ze powienien az parzyc) zas powrotny jest zimny. Zauwazylem tez ze plyn chlodniczy w zbrioniczku wyrownawczym jest zimny ( nie wiem czy taki powienien byc ) prosze o pomoc bo zima za pasem a ja mam syberie w aucie !
-
- ->|<-
Jeśli podczas pracy silnika a tym bardziej jak już jest zagrzany to !!trecq pisze:plyn chlodniczy w zbrioniczku wyrownawczym jest zimny
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Wygląda to tak jakby rozpadł się mechanizm przy pokrętle od ogrzewania, spadło cięgno lub coś w tym stylu.
Re: ogrzewanie wnetrza tylko zimne
Podczas pracy silnika !iigAlisArr pisze:Jeśli podczas pracy silnika a tym bardziej jak już jest zagrzany to !!trecq pisze:plyn chlodniczy w zbrioniczku wyrownawczym jest zimny
Re: ogrzewanie wnetrza tylko zimne
Działa , waż powrotny z nagrzewnicy powinien byc tak samo cieply jak wprowadzajacy. Jak odpowietrzyc nagrzewnice?sikacz pisze:Wygląda to tak jakby rozpadł się mechanizm przy pokrętle od ogrzewania, spadło cięgno lub coś w tym stylu.
U mnie po wymianie termostatu i płynu chłodzącego golfik iv pochodził kilkanaście minut, na otwartym zbiorniczku i ogrzewaniu na maxa. sam się odpowietrzył, po włączeniu się wentylatora, przejechaniu się 10km sprawdziłem poziom, było minimum, dolałem do maximum i kłopot z głowy.