vw passat 1.9TD nie chce zapalać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Mój problem to odpalanie po dłuższym postoju, np: po nocy. Silnik 1.9 TD 75 KM pasek B3 z 94r. Sprawdziłem filtr paliwa, paliwo się nie cofa. Są nowe wtryski. Przy próbie uruchomienia z rury leci siwy dym,(jakby brakowało paliwa), potem jest ok. Autko ma przebieg 360000km, autko 6 lat w kraju i nie wiem czy pompa była regenerowana, nie sprawdzałem ciśnienia na cylindrach jednak silnik,po uruchomieniu(ETHER pomaga) pracuje bez zarzutu i nie stracił na mocy,jednak autko troszkę się trzęsie na wolnych obrotach(jak maluch na wolnych), jednak podejrzewam którąś poduszkę, gdyż podczas hamowania silnikem szarpie w zakresie od 2000 do 1750 obrotów. Jeśli ktoś może pomóc to HELP, bo zima idzie.
Re: vw passat 1.9TD nie chce zapalać HELP MY!!!!
Poszukaj o ściętym klinie na wale.http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=44967" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: vw passat 1.9TD nie chce zapalać HELP MY!!!!
No to mnie nastraszyłeś jutro to sprawdzę, bo dziś wiadomo ćmok. Odezwę się jak zobaczę. Dzięki za radę, jak by się komuś coś przypomniało niech da cynk.
Dzięki za pomoc lecz to raczej nie klin. Jednak dzięki za podsunięcie pomysłu, wychodzi że to wina pompy. Jeszcze raz Dzięki
podaj napięcie bezpośrednio na świece żarowe jakimś kablem a druga osoba niech zakręci rozrusznikiem. stawiam że przepalił siębezpiecznik świec żarowych.
albo inaczej,
otwórz drzwi i ich nie zamykaj, włączając zapłon obserwuj lampkę koło lusterka, jeśli nie przygaśnie to znaczy że świece żarowe nie dostają prądu przez co nie ma obciążenia instalacji elektrycznej.
albo inaczej,
otwórz drzwi i ich nie zamykaj, włączając zapłon obserwuj lampkę koło lusterka, jeśli nie przygaśnie to znaczy że świece żarowe nie dostają prądu przez co nie ma obciążenia instalacji elektrycznej.