problem z przyspieszaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam pewien problem. Mianowicie jak temperatura zaczyna spadać w okolice 0 stopni i mniej to jak go odpalę i zaczynam jechać, dodaję gazu, zdejmuję nogę z pedału a on dalej jakby przyspieszał. dopiero po 2-3 sekundach spadają obroty. Mój silnik to 1,9 d. Dlaczego tak się dzieje? Szczególnie niebezpieczne jest to w zimie, na skrzyżowaniach, w korkach itp. Boję się abym nie przydzwonił w kogoś.
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
sprawdź ten amortyzator przy ośce gazu czy on Ci takiej roboty nie robi. na postoju jak przygazujesz to tez Ci się tak dzieje? Dymi na czarno za Tobą?
ten amor powinien być w porządku,też myślałem że to jego wina ale smarowałem go, w zimie psikałem wd40 i odmrażaczami, na postoju też tak jest ale zawsze jak jest niska temperatura na dworze (około 0 stopni lub mniej w lato tego problemu nie ma), jak jest ciepło albo jak się silnik trochę rozgrzeje to nie ma problemu. Nie dymi jakoś szczególnie.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Smarować to sobie można...
Weź go zrzuć i wtedy sprawdź.Przecież to proste jak...nie powiem co
Weź go zrzuć i wtedy sprawdź.Przecież to proste jak...nie powiem co