Kody silników - różnice w ich budowie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W takim razie nic tylko wkładać silnik i śmigać następne 200 tys, dzięki za pomoc. Aha może ktoś jeszcze sprawdzić w etce czy BKC i BXF mają to samo koło dwumasowe i turbinę. dziękuję
Re:
sprecyzuje, roznia sie softem i sterownikiem dokladnieDario84 pisze:souler pisze:dodam tylko, ze silniki z golfa mk5 o mocach 90 i 105 sa konstrukcyjnie takie same, a roznia sie tylko softem. spokojnie mozna dlubac na 140.
CZY jeśli BKC zamienię na BXF to muszę mieć też sterownik od BXF czy może zostać stary od BKC, dziękuję za pomoc
to zależy, do BXF montowali tylko koło 228mm a do BKC w zależności od napędu, do przednio napędowych wsadzalittomecki pisze:może ktoś jeszcze sprawdzić w etce czy BKC i BXF mają to samo koło dwumasowe i turbinę.
228mm a do 4Motion 240mm a jeśli chodzi o turbawki to do jednego i drugiego generalnie szły takie same z tym że
montowali KKK lub GARRETT w zależności od rocznika
osobiście tego nie sprawdzałem ale z tego co kolega napisał kilka postów wcześniej to obydwa te silnikittomecki pisze:sprecyzuje, roznia sie softem i sterownikiem dokladnie
są sterowane EDC16 więc różnią się tylko softem
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
-
- Nowicjusz
Re: Kody silników - różnice w ich budowie
Mając w aucie silnik BXE, spokojnie mogę wrzucić BXF ? Różnią sie tylko ssterownikiem ?
z góry dzięki
z góry dzięki
śmiało możesz robić taką zamiankęcar.partes pisze:Mając w aucie silnik BXE, spokojnie mogę wrzucić BXF ?
sprawdzę to póżniej jak wrócę z pracycar.partes pisze:Różnią sie tylko ssterownikiem ?
-
- Nowicjusz
Chodzi mi o cały kompletny BXF ( cały osprzęt ), podmiana za BXE. Mam koło siebie BXE BXF turbiny klimy vacum 2masy, jest to 100 % to samo.
Także Detektor czekam na info. Z góry dzięki
Także Detektor czekam na info. Z góry dzięki
prześwietliłem dokładnie obydwa silniki od środka i pod względem osprzętu no i obydwa silniki wraz z osprzętemcar.partes pisze:Chodzi mi o cały kompletny BXF ( cały osprzęt ), podmiana za BXE. Mam koło siebie BXE BXF turbiny klimy vacum 2masy, jest to 100 % to samo.
Także Detektor czekam na info.
nie różnią się niczym oczywiście biorąc pod uwagę że pochodzą z tego samego modelu auta. Jedyna różnica
jest w sterownikach a dokładnie w ich programie, BXF ma sterownik 03G 906 021 KG a
BXE ma sterownik 03G 906 021 KH. Jeśli kombinujesz z podniesieniem mocy auta to podmieniasz
tylko sterownik i szerokiej drogi no chyba że masz jakiegoś BXE pod ręką młodszego rocznikiem i małym przebiegiem.
Z ciekawości zapytam, co Ci chodzi po głowie ?
-
- Nowicjusz
Witam,
Sprzedaje silniki samochodowe, młode roczniki 2008 > 2010.
Klient w OCTAVI ma silnik BXE, który uległ uszkodzeniu. Kupił ode mnie silnik BXF kompletny turbo klima 2mass itd.
Również czekam na info z jego strony czy wszystko ok.
Chodzi mi o to czy montując silnik BXF pod ten sterownik który juz ma ze starego BXE, wszystko będzie grało
Dzięki wielkie !
Sprzedaje silniki samochodowe, młode roczniki 2008 > 2010.
Klient w OCTAVI ma silnik BXE, który uległ uszkodzeniu. Kupił ode mnie silnik BXF kompletny turbo klima 2mass itd.
Również czekam na info z jego strony czy wszystko ok.
Chodzi mi o to czy montując silnik BXF pod ten sterownik który juz ma ze starego BXE, wszystko będzie grało
Dzięki wielkie !
pomijając już kwestię osprzętu, do BXF i BXE montowali te same pompowtryskiwacze więc już na starciecar.partes pisze:Chodzi mi o to czy montując silnik BXF pod ten sterownik który juz ma ze starego BXE, wszystko będzie grało
przy tego typu podmiankach jest to wielkim plusem więc musi wszystko grać i nie usłyszysz od gościa nic innego
jak to że wszystko jest ok.
-
- Nowicjusz
Witam,
Wszystko pasowało, różniło się tylko czujnikiem przy misie olejowej
Pozdrawiam
Wszystko pasowało, różniło się tylko czujnikiem przy misie olejowej
Pozdrawiam
napisz mi na czym polegała ta różnica w czujnikach bo powiem szczerze że mnie zaskoczyłeścar.partes pisze:Wszystko pasowało, różniło się tylko czujnikiem przy misie olejowej
myślałem do tej pory że jest jeden rodzaj czujnika
-
- Nowicjusz
Różnica taka że w silniku klienta BXE 2006 przy misce był czujnik, a na moim BXF 2010r nie było ; )
Co skutkowało wywalaniem błedu. Nie chcieli ingerować w fabrycznie założoną michę, więc programowo pozbyli się błędu.
Także taka drobnostka, ale zależy to chyba od modelu samochodu.
Pozdrawiam
Co skutkowało wywalaniem błedu. Nie chcieli ingerować w fabrycznie założoną michę, więc programowo pozbyli się błędu.
Także taka drobnostka, ale zależy to chyba od modelu samochodu.
Pozdrawiam
czyli jest tak jak myślałem, auto albo ma czujni lub go nie ma wogóle a czujniki są wszystkie takie samecar.partes pisze:Różnica taka że w silniku klienta BXE 2006 przy misce był czujnik, a na moim BXF 2010r nie było
bez różnicy jaki to model auta.
Panowie a jak jest z silnikami 116Km w ktorych byly montowane 6 biegowe skrzynie. One maja 116KM czy 115KM ? oraz jakie jest oznaczenie silnika