Problem Passat B4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem Passat B4
witam mam problem z moim passatem otóz gdy zmienie bieg z 3 na 4 bieg albo z 4 na 5 bieg przy obrotach 1400-1600 samochód wpada w taki rezonans cała buda buczy jakby cos mialo sie zaraz urwać gdy przeciagne na 3 biegu i odrazu wskoczy na 4 biegu na 2000 tyś obrotów jest cisza ale w zakresie 1400-1600 jest buczenie rezonans dochodzący jakby z podłogi poduszki silnika sprawdzałem są ok wizualnie prosze o pomoc
- gluchy1984
- Mały gagatek
Problem Passat B4
Się tak stało nagle czy tak było od zawsze?
Po przykładzie swojego TDI wiem,że dla niego to jeszcze torchę mała prędkosć obrotowa do zmiany tych biegów.
I przy zuzytych poduchach faktycznie moze się przenosic drzenie. Mozę wydech gdzies Ci się odczepił?
Po przykładzie swojego TDI wiem,że dla niego to jeszcze torchę mała prędkosć obrotowa do zmiany tych biegów.
I przy zuzytych poduchach faktycznie moze się przenosic drzenie. Mozę wydech gdzies Ci się odczepił?
Re: Problem Passat B4
stało sie nagle i jakos dziwnym trafem jak własnie pomagalem bratu przy wożeniu drzewa przyczepka z lasu zauwazylem te buczenie na miescie tego nie czuje ale na trasie jak 4 bieg i 5 jest eksploatowany to słychac buczenie w kabinie taki rezonans
- gluchy1984
- Mały gagatek
no nie wiem własnie w kanale sprawdzałem wydech niby wszystko ok nic nie jest pourywane teraz mam takie wrazenie jakby wydech dotykał podłogi taki rezonans
plecionke wymieniałem tą z przodu przy silniku ta pierwsza ale jest jeszcze siatka kolo katalizatora tej nie wymieniałem