Witam Forumowiczów!
Mam problem , od ostatniego czasu jakies 2 tyg bardzo szybko mi paliwo znika z baku, przypuszczam i nawet smie twierdzic ze jestem pewien że to przez bio 100 z bliskiej. Odradzam wszystkim tankowanie tego , do swoich traktorków, popuszczały mi uszczelki na pompie zaczeło przeciekać , ale to już opanowałem , przewody nadmiarowe wtrysków to samo, również wymieniłem, w moim mniemaniu ten silnik nie ma prawa tyle spalic ( gdy przejade 10km to wskazówka przesuwa sie ok ok. 2milimetry to jest nie realne , ja potrafiłem tym autem zrobić 950 km na baku a tu za 2 dychy nie moge zrobić 50ciu gdy normalnie zrobiłem 90. dostałem nauczke i sprawdziło sie to że chytry 2x traci Teraz prośba, Podpowiedzcie gdzie może mi paliwo jeszcze uciekać, bądź co sie jeszcze mogło stać z kuli tego ? Pozdrawiam i z góry dziekuje.
Szybko paliwo znika 1Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szybko paliwo znika 1Z
dobra widze że brak odpowiedzi , dziś postanowiłem czyścić nastawnik ponieważ był zabrudzony do tego stopnia że potrafił sie zblokować na opcji hamowanie silnikiem i potem już na gaz nie reagował i stanoł , jak juz chodził to gaz sam czasem przytrzymywał, no i słusznie jak to rozebrałem to sie przeraziłem , syfu tyle jakby ktoś błotem chlapnął. Teraz jest jak ręką odjął , spalanie git , równo pracuje nie szarpie i jest super , ciesze sie ze zrobiłem to sam Pozdrawiam. Jakby ktoś chciał to moge zaoferować czyszczenie nastawnika na slasku