wymiana pompy wtryskowej kto pomoze ja wyregulowac
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana pompy wtryskowej kto pomoze ja wyregulowac
jakisz czas temu zauważyłem plame paliwa pod moim golfem okazało sie nietety za to pompa wtryskowa cieknie
Po wizycie u mechanika dowiedziałem sie ze to uszkodzony oring w pompie
Po wizycie u mechanika dowiedziałem sie ze to uszkodzony oring w pompie
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 12:37 przez ajurczuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Musisz zabrać ją do pompiarza koszt regulacji to ok 100-200zł, po założeniu należy ustawić początek tłoczenia koszt ok 30zł. Ja za taką operacje w Krakowie zapłaciłem łącznie 250zł, ale samochód zmienił się nie do poznania. O pompiarza zapytaj się swojego mechanika, lub wpisz w wyszukiwarce "ustawienie pomp wtryskowych" lub "serwis pomp wtryskowych".
Panowie, poradzcie! Gdzie zrobic regeneracje pompy w Krakowie w normalnych pieniadzach? I ile to czasu zajmie? Czy ktoś cos wie? Mechanik powiedzial, ze nastawnik cieknie i pompa jest do regeneracji. Moglbym kupic na allegro pompe, ale czy to jest warte zachodu? Przypomne autko, golf II 1,6 TD. Dzieki z góry.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Takie żeczy to w tdi ale ci ściemnia ,gdzie on w 1,6td widział nastawnik .Wymieni ci jakąś uszczelkę i wydoi z kasy.Ja jestem zwolennikiem używek i nigdy się nie naciąłem tylko trzeba brać od kogoś kto daje gwarancję i można zwrócić .Z reguły tacy którzy dają gwarancję są pewni towaru który sprzedająsebolek pisze:Mechanik powiedzial, ze nastawnik cieknie
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 16:23 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Odebrałem auto od mechanika, bo jak sie okazalo i tak on nie robi z pompami, tylko zawozi gdzies, zeby zrobili i pozniej montuje w aucie. Bez sensu. W dalszym ciagu szukam kogos godnego uwagi , kto za normalnie pieniadze zrobi z pompą, oczywiście z Krakowa lub okolic. Jak ktoś kogoś może polecić to z góry dziekuję.
A swoją drogą nie znam się na dieslach, nigdy diesla nie miałem (autko jest żony i za nic nie chce mieć innego), dlatego może dałem się nabrać z nastawnikiem.
Może poprostu napisze jaki jest objaw. Auto jak zapali trzesie budą, podkręciłem na lince, żeby nie wkurzało trzęsienie, ale za to jak sie nagrzeje to ma za wysokie obroty. Mechanik powiedział, że pompa cieknie, a konkretnie "leje się z nastawnika". Problem jest też taki, że auto potrzebne strasznie ciągle, bo do pracy jest 30 km w jedną stronę
A swoją drogą nie znam się na dieslach, nigdy diesla nie miałem (autko jest żony i za nic nie chce mieć innego), dlatego może dałem się nabrać z nastawnikiem.
Może poprostu napisze jaki jest objaw. Auto jak zapali trzesie budą, podkręciłem na lince, żeby nie wkurzało trzęsienie, ale za to jak sie nagrzeje to ma za wysokie obroty. Mechanik powiedział, że pompa cieknie, a konkretnie "leje się z nastawnika". Problem jest też taki, że auto potrzebne strasznie ciągle, bo do pracy jest 30 km w jedną stronę

sebolek, ja bym zaczął od wtryskiwaczy, tanio można sprawdzić czy nie leją lub sie nie zacinaja, później kąt wtrysku czy prawidłowy a dopiero pompe regenerować.
sciemniacz z nastawnikiem.
munior, podobne mam zdanie, jak regenerować to u trochim - a
sciemniacz z nastawnikiem.
munior, podobne mam zdanie, jak regenerować to u trochim - a

MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
Dzieki za sugestie, ale nie mam czasu na zabawe z silnikiem, bo nie znam sie na dieslach. W moim peugeocie 406 wszystko robie sobie sam, a VW jest żony i nie mam pojecia i tym aucie, dlatego sam nic nie zdziałam. Chciałbym dać autko do kogoś w Krakowie lub okolicach, do jakiegoś dobrego warsztatu, który zabierze sie od A do Z za regeneracje, montaż i demontaż, no i ustawienie później wszystkiego
Do tego fajnie by było, gdyby nie kosztowało to tak jak w ASO
jeżeli ktoś coś wie, to proszę o info, sugestie, pomysły, adresy lub co tam na język przyniesie 

- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
Re:
sebolek pisze:Dzieki za sugestie, ale nie mam czasu na zabawe z silnikiem, bo nie znam sie na dieslach. W moim peugeocie 406 wszystko robie sobie sam, a VW jest żony i nie mam pojecia i tym aucie, dlatego sam nic nie zdziałam. Chciałbym dać autko do kogoś w Krakowie lub okolicach, do jakiegoś dobrego warsztatu, który zabierze sie od A do Z za regeneracje, montaż i demontaż, no i ustawienie później wszystkiegoDo tego fajnie by było, gdyby nie kosztowało to tak jak w ASO
jeżeli ktoś coś wie, to proszę o info, sugestie, pomysły, adresy lub co tam na język przyniesie
podepne sie pod temat, z okolic Kutna jest ktos kto robi pompy ?? lub sprzedaje używane pompy i daje gwarancje ?
nie ma mnie