TURBO 1.9TD AAZ regeneracja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
wirnik nie był zakokosowany, pierścienie na wałku i cała reszta, a nie skrobie tylko preparatem specjalnym i wszystko ładnie odchodzi:) hm, jeżeli jest tolerancja rzędu 0.100 gmm to w jaki sposób to działa jeżeli np jakaś sadza czy koks osiądzie na łopatkach? przecież swoje też waży.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
To proste-sadza podczas pracy wirnika,osiada równomiernie na łopatkach,a jeśli nierówno zeskrobiesz lub zmyjesz,będzieja4rqu pisze:tolerancja rzędu 0.100 gmm to w jaki sposób to działa jeżeli np jakaś sadza czy koks osiądzie na łopatkach? przecież swoje też waży.
- ja4rqu
- Gadatliwa bestia
hmm jak rozebrałem to nie do końca tak było, niektóre łopatki były z sadzy niektóre czyste, podobnie z wałkiem ale mam preparat, nie wiem jakiej nazwy ale drze do końca tato pracuje w firmie szeroko związanej z róznymi metalami i załatwił "coś" co naprawde sobie radzi myślę że w przyszłym tygodniu dam znać o efektach
bo mi ogólnie moja pompuje tylko olej przepuszcza i spala. Moge jeszcze jakiś czas na niej jeździć?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Śladowe ilości oleju w suszarce i dolocie,to norma,gorzej jest jeśli po zdjęciu węża z suszarki i dodaniu gazu dopadnie się czarna ospa
jak ściągłem wąż i dałem go na obroty to mi na rękę tłusta mgiełka leciała;p
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Czyli jednak coś nie halo.
Moja rada-szukaj dobrej używanej,bo jak sam to zrobisz,to jeszcze silnika będziesz szukał,czego wcale Ci nie życzę
Moja rada-szukaj dobrej używanej,bo jak sam to zrobisz,to jeszcze silnika będziesz szukał,czego wcale Ci nie życzę
właśnie mam problem ponieważ moja turbina ma wyjście do rury wydechowej na 4 śruby rozmieszczone w kształcie prostokąta. A wszędzie mają na 4 śruby ale rozmieszczone w kształcie kwadrata. objeździłem wszystkie szroty i nawet na allegro takiej nie widziałem.
Witam. Jeszcze raz forumowiczów. Mam takie pytanie jak mam tą turbine uszkodzoną że w przewodzie gdzie ciśnie nie turbina ładuje pojawia się w dużej mierze olej i jest duży luz na wirniku to od strony gorącej może też walić olejem do rury wydechowej?
Bo mam taki problem że dymi mi nawet na ok 2tys obr.?? Z góry dzięki za odpowiedź.
Bo mam taki problem że dymi mi nawet na ok 2tys obr.?? Z góry dzięki za odpowiedź.