MKII Grzeje świece bez wzgl. na temperaturę.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- palel36
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam
grzeją mi się świecę żarowe bez względu na to czy silnik jest zimny, czy ciepły. Czas grzania to ponad 10 sek.
silnik; 1.6 TD ,,SB'' 80km
grzeją mi się świecę żarowe bez względu na to czy silnik jest zimny, czy ciepły. Czas grzania to ponad 10 sek.
silnik; 1.6 TD ,,SB'' 80km
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdź czujniki temp. przy plastikowym kroćcu u głowicy. Ew. na próbę podmień wtyczki
mam taki silnik w passacie. jeśli u Ciebie jest tak samo to do głowicy idzie wąż od chłodnicy. na tym wężu masz dwa czujniki temp. ten od góry steruje wskazówką temp. w liczniku, a ten z boku jest od grzania świec. chyba można go sprawdzić zwierając kable w kostce i wtedy nie powinien świec grzać w ogóle.
- palel36
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jorzem, zrobiłem tak jak powiedziałeś i świece się nie grzały. czyli czujnik do wymiany
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zawsze można zamienić wtyczki na czujnikach i sprawdzić.Jeśli ten od wskaźnika jest sprawny,to świece przestaną grzać,ale wskaźnik zacznie świrować.Wtedy będziesz miał diagnozę jak na talerzu
wyglada na to ze czujnik do wymiany. raczej nie zamieniałbym czujników, Kiedyś zwarłem kable od czujnika temp. i wskazówka poszla mi tak daleko że aż spadła no i dodatkowo trzeba było rozebrać zegary. czujnikow moze byc kilka rodzajów chyba idzie po kolorze dobrać
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Miałeś coś skopane.Ja zamieniałem nie jednokrotnie i wszystko jest O.K.jorzem pisze:raczej nie zamieniałbym czujników, Kiedyś zwarłem kable od czujnika temp. i wskazówka poszla mi tak daleko że aż spadła
- palel36
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: